Nieuw wandelpad voor buitenplaats Leyduin

Wandelpad Leyduin / Ronald van Wijk
© Ronald van Wijk

Wandelen met meer variatie

Sinds deze maand kun je optimaal genieten van een mooi nieuw wandelpad op de buitenplaats. Het nu glooiende pad was een lang gekoesterde wens van de boswachters. Je belééft de buitenplaats meer, je vertoeft, want er is onderweg veel meer variatie te zien in de natuur. Wandelend passeer je doorkijkjes, struweel en je kunt pauzeren op een bankje. Je loopt rustig en gescheiden van fietsers en de paden zijn iets verhoogd, zodat je geen natte voeten meer krijgt. Ook komt er verlichting langs het asfaltpad voor de veiligheid van fietsers en wandelaars tussen de parkeerplaats en Gasterij Leyduin.

Op dit moment voeren we bijzondere natuurprojecten uit in dit natuurgebied, waarmee we werken aan een nóg mooiere buitenplaats. Nieuwsgierig? Wat denk je van een schone uitgebaggerde Leybeek, een gerestaureerde cascade én een waterbeleefplaats. En straks zie je onderweg meer insecten, vogels bloemen en amfibieen die hun onderkomen hebben gevonden in de nieuwe natuurvriendelijke oevers, een natuurpoel en bloemrijke graslanden. Meer kun je hier nalezen. We naderen in de werkzaamheden de eindfase. In maart 2019 zullen we feestelijk stilstaan bij de afronding!

Met al deze deelprojecten werken we aan onze ambitie om natuurliefhebbers om de natuurwaarden te verhogen en natuurliefhebbers meer ontspanning te bieden in de natuur. We verheugen ons, net als jij, op het eindresultaat. Je bent welkom.

Bij
© Sonja Goed
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven