Natuurwerkdag op zaterdag 2 november

Natuurwerkdag / Seth Carnill
© Seth Carnill

Samen aan de slag voor bijen, vlinders en vogels tijdens Landelijke Natuurwerkdag

Steeds minder bijen, insecten en vogels overleven in onze provincie. Op de Landelijke Natuurwerkdag zaterdag 2 november 2019, in Noord-Holland gecoördineerd door Landschap Noord-Holland, kun je daar zelf iets tegen doen! Doe je mee? Op allerlei plekken kun je zagen, harken, aanplanten en nog veel meer. Ook je vrienden en familie zijn van harte welkom. Doe mee en reserveer op tijd een plekje. Eén dag van je tijd. Dit is dé kans om je steentje bij te dragen aan een rijke natuur in Noord-Holland. Dat kunnen we alleen samen.

Meer soortenrijkdom

Op 2 november kun jij je inzetten voor meer soortenrijkdom in de natuur tijdens dé grootste groene vrijwilligersactie van Nederland. Coördinator voor de Natuurwerkdag, Peter Mol: “Landschap Noord-Holland vindt het belangrijk dat er meer leefruimte komt voor kwetsbare planten en dieren. Daar werken boswachters in onze natuurgebieden dagelijks aan. En we krijgen daarbij hulp! Heel veel Noord-Hollanders steken als lid van een vrijwilligersgroep regelmatig de handen uit de mouwen, zowel in onze natuurterreinen als daarbuiten. Wij ondersteunen ze daarbij door het uitlenen van gereedschap en machines, cursussen en advies. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beschermen en tellen vogels of andere dieren en onderhouden bijzondere natuurgebiedjes. Tijdens de Natuurwerkdag iedereen komen helpen. Het enthousiasme op een van de 55 werklocaties werkt aanstekelijk.“

Gedeputeerde doet mee

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit in heel Noord-Holland. Met het programma Betrekken bij Groen steunt de provincie duizenden vrijwilligers. En daarom opent Gedeputeerde Esther Rommel dit jaar de Natuurwerkdag in Noord-Holland. Ze doet dit bij het Purmerbos Moeras. Ook diverse gemeenteraden zijn uitgenodigd om Natuurwerkdaglocaties te bezoeken.
Wil je ook meehelpen jouw groene omgeving mooier te maken? Ga snel naar en kies een leuke plek uit.

Natuurwerkdag

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven