Natuurwerkdag 2022

Natuurwerkdag
© Yorinde Diepstraten
Datum
ma. 10 oktober 2022

Kies een mooie locatie uit 

Het is bijna zover: de Natuurwerkdag 2022! In Noord-Holland zijn al ongeveer 60 locaties bekend in de natuur waar jij op 4 en 5 november 2022 kunt helpen en in het hele land al meer dan 400. Alle locatiehouders treffen hun voorbereidingen en onze collega Paul Vester staat bij aanvang paraat in het gereedschappendepot.

Door heel Nederland worden bomen gesnoeid, bollen geplant, poelen schoongemaakt en takkenrillen gebouwd. Wil je ook iets doen voor de natuur en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. En er wordt vooral veel plezier gemaakt, want buiten zijn maakt blij!

Meld je gauw aan als deelnemer of organiseer zelf een werklocatie. 

Je komt op bijzondere plekken in de natuur

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk. Voor één keer of misschien ben je hierna wel verkocht? Twee locaties doen zelfs alle edities mee: het Padlandbos in Venhuizen en Kooiakkers in de Kalverpolder. Natuurlijk zijn er ook hele nieuwe locaties zoals het Het Vliegbos in de buurt van het IJ in Amsterdam-Noord en het park de Meet in Nieuwe Niedorp. Kortom, er zijn bijzondere gebieden van ‘hoogwaardig’ veenmosrietland tot een mooi park in een dorp.

We zien je graag op 4 of 5 november. Tot dan! 

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.