Natuurvrijwilligers: welkom op Dialoogdag 2019

Hugo de Vries laboratorium
© Hugo de Vries laboratorium

Soortenrijkdom, stadsmens en oprukkende stad

Thema: biodiversiteit en de stad

Alle Noord-Hollandse natuurvrijwilligers zijn welkom op de Dialoogdag op 15 mei. Thema dit keer is ‘Biodiversiteit en de stad’. Er zijn mooie excursies en lezingen. Zo kijken we naar de soortenrijkdom in de stad, naar de relatie tussen stadsmens en natuur maar er is ook aandacht voor de oprukkende stad. En natuurlijk komen inspirerende voorbeelden aan bod.

Dagprogramma

15.00-19.00 u. Hugo de Vriescentrum en de Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2c, Amsterdam

Ga mee met de excursie stadsnatuur of volg een rondleiding in de Hortus Botanicus. Sprekers als architect Lydia Fraaij die haar inspiratie haalt uit de natuur, Romke van de Kaa geeft een humorvolle lezing en leert ons 'verwilderen', tuinieren met plezier. Er zijn Tips & Trics voor het creëren van Tiny Forests.

De dialoog met provinciemedewerkers en het buffet vinden plaats bij de Hortus.

Avondprogramma

19.00-22.00 u. Uilenburgersjoel, Uilenburgerstraat 91 Amsterdam (op 5 min. loopafstand)

Voor het plenaire avondprogramma, o.l.v. Karin van As, gaan we om 19.00 uur naar De Uilenburgersjoel. In het avondprogramma zijn er diverse sprekers en komen er opnieuw inspirerende voorbeelden aan bod. Onderzoeker Michiel Hooykaas vertelt hoe het gesteld is met de soortenkennis van de gemiddelde stadsmens, zijn mensen zich bewust van de dieren die in hun omgeving leven? Van microbe tot mol, schrijver Romke van de Kaa vertelt over de 'onderwereld' van de tuin en beschouwt alles wat het leven bovengronds mogelijk maakt. Ook is er een panelgesprek waar de gedeputeerde natuur aan deelneemt.

Aanmelden

Het volledige overzicht van lezingen en excursies zie de volgende pagina IVN, klik hier ook om aan te melden.

De dialoogdag is een initiatief van alle Terreinbeherende organisaties in Noord-Holland.

Amsterdamse Bos / Grafhorst
© Grafhorst
Amsterdamse Bos
Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven