Natuurgebieden zijn open voor bezoek

Mokbaai

Wie de natuur in gaat, houd de richtlijnen in acht!

We roepen mensen op om de richtlijnen van RIVM en overheid en de richtlijnen t.a.v. het coronavirus te volgen: 

  • Vermijd te drukke plekken en drukke tijdstippen.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. 
  • Heb je griepverschijnselen (of een huisgenoot), hoe mild ook: blijf thuis.
  • Volg lokale berichtgeving, burgemeesters hebben de bevoegdheid specifieke locaties te sluiten wanneer nodig.

Vorm geen risico voor anderen. Bedenk dat als de overheid en RIVM andere maatregelen treffen, we die zullen volgen.

Respecteer de toegangsregels

Blijf op de paden, honden aangelijnd (daar waar honden zijn toegestaan) en neem afval mee. Volg de regels van de toegangsborden ter plaatse op. Houd 1,5 meter afstand in drukkere gebieden (of vermijd deze gebieden als dit niet lukt) zoals bij: Wildrijk, Kruiszwin, Noordduinen, Oosterbos Heiloo, Groene Driehoek Assum, Natuurpad Ilperveld, Lange bretten Amsterdam, Buitenplaats Leyduin, Alverna, Bennebroekbos, Overplaats, Naaldenveld, Landje van Geijsel, Ilperveld en Eilandspolder. Houd er rekening mee dat het broedseizoen is begonnen.

Excursies, cursussen, open dagen en werkdagen 

We laten het u weten wanneer we in 2021 in aangepaste vorm weer een aantal wandelexcursies aanbieden waar 1,5 meter afstand aangehouden kan worden. Kijk hier voor ons aanbod van routes die u zelfstandig kunt lopen. Open dagen en cursussen zijn geschrapt. Inmiddels zijn op een aantal plaatsen de werkdagen van vrijwilligers kleinschalig en in aangepaste vorm weer opgestart. Onze botenverhuur en vogelkijkhutten zijn gesloten. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. 

We blijven aan het werk en bereikbaar 

Ons kantoorpersoneel werkt vanaf huis, het kantoor is gesloten. Je kan ons wel telefonisch of per mail bereiken: via telefoon 088-0064400 of email info@landschapnoordholland.nl. Heb je een afspraak met iemand van Landschap Noord-Holland of van Natuurlijke Zaken? Deze zal wellicht telefonisch afgehandeld worden. Neem daarover contact op. Ook kunnen onze boswachters hun werk in de natuurgebieden blijven doen. Maar dus niet met groepen vrijwilligers. 

Blijf op de hoogte 

De voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus volgen elkaar in hoog tempo op. Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte.

Nieuwsbrief

 

cover m1 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

Naar boven
Zeerijdtsdijkje

Gratis preview van nieuw natuurboek

Ben je benieuwd naar de mooiste plekken in Noord-Holland? Vraag dan onze speciale digitale voorpublicatie aan van het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland'. Volop inspiratie om op pad te gaan in de Noord-Hollandse natuur!