MOOOISTE Landschapsfestival zondag 24 september

< terug naar overzicht
13 september 2017

Dat is de bedoeling van MOOOISTE, genieten van het mooiste landschap en de prachtigste natuur op Buitenplaats Leyduin, tussen Heemstede en Vogelenzang. Op een extra leuke manier. Bijvoorbeeld door een natuurcollege door verhalenverteller Arjan Postma, de bekende TV boswachter! Of ga op stap met een boswachter of natuurgids en ontdek alles over de geschiedenis van deze bijzondere plek en wat er leeft aan planten en dieren. 

Maak kennis met ‘Jacob van Lennep’, schrijver en eigenaar van Leyduin in de 19e eeuw, of met de toenmalige kok, de tuinman en andere historische figuren en luister naar smeuïge verhalen. Geniet van het bijzondere van deze buitenplaats: de bossen, lanen, open velden, het statige woonhuis en de horeca in het Juffershuis. Buitenplaats Leyduin is te mooi om niet te kennen.

Programma

Andere activiteiten op MOOOISTE zijn de silent swing, familietheater, boomklimmen, kinderactiviteiten, drone demonstratie en macrofotografie. Struinen doe je bij de ‘groene’ markt met lekkernijen en mooie spullen. En diverse foodtrucks bieden een smakelijk hapje en sapje. Goed om te weten: er komt extra parkeerruimte bij de ingang aan de Leidsevaart.

In samenwerking met provincie Noord-Holland

MOOOISTE is het tweede landschapsfestival uit een serie van vier. Het festival is een samenwerking tussen Landschap Noord-Holland en Provincie Noord-Holland. Elk jaar staat een ander landschap in Noord-Holland centraal. Gedeputeerde Adnan Tekin: “In Noord-Holland boffen we deze zomer met veel mooie festiviteiten in de natuur. Vooral in september! Een landschapsfestival voor jong en oud is een mooie gelegenheid om iedereen nog eens kennis te laten maken met dit unieke gebied. Voor deze tweede editie roep ik iedereen op om de zondag hier te spenderen, want er is voor ieder wat wils!”

Bijzondere plek

Buitenplaats Leyduin is een buitengewoon bijzondere plek. Het is gelegen in op een strandwal en was eeuwenlang het unieke domein van rijke stedelingen uit vooral Amsterdam. Zij kochten er land en lieten er mooie huizen bouwen. Ze vertoefden hier in de zomer om de stank en drukte van de stad te ontvluchten. Leyduin heeft de meest imposante binnenduinbossen van de omgeving. Met lanen als kathedralen en spannende kronkelpaden en de Belvedère. Je kunt er spechten, boomklevers, eekhoorns en reeën aantreffen. Een van de mooiste plekken is een savanneachtig gebied op de plek van de oude paardenrenbaan. In het gerestaureerde Juffershuis is sinds kort de horecagelegenheid Gasterij Leyduin gevestigd.

Kijk op hier voor het volledige programma. En volg MOOOISTE op Facebook en Twitter

Downloads