Landje van Geijsel nog niet in de verkoop

< terug naar overzicht
1 augustus 2017

Wij willen heel graag het Landje van Geijsel bij Ouderkerk aan de Amstel kopen. Maar de provincie Noord-Holland, de huidige eigenaar, heeft het nog niet in de verkoop gedaan. De laatste berichten waren dat dit proces  in de zomer van 2017 zou starten, maar is wederom vertraagd. Dit keer, omdat er problemen zijn met de vergunningen rond de waterhuishouding.

Het Landje van Geijsel is een waar vogelparadijs. Het is een weiland van ruim 7 hectare groot dat in het voorjaar onder water gezet wordt. Hier komen duizenden trekvogels op af. Ze kunnen hier opvetten voor hun verdere trektocht.  Het gaat om grutto’s, kieviten, kemphanen, tureluurs, wintertalingen en wulpen. Er zijn wel groepen van 6.000 grutto’s gezien. Dit is elk voorjaar een schitterend schouwspel.

Om de natuurwaarden van dit gebied veilig te stellen, willen we het heel graag kopen. Dat geeft de zekerheid dat de natuur hier altijd op de eerste plaats komt. Dit weet je bij de verkoop aan een agrariër niet zeker. Landschap Noord-Holland startte een actie het grondfonds te vullen. Alleen als dat een succes is kunnen we een serieus bod doen.

Wilt u dat het Landje van Geijsel voor eeuwig veilig is voor de grutto’s en de andere vogels? Doneer dan aan het Grondfonds van Landschap Noord-Holland.

Foto grutto's Joke Huijser-Spekken