Kijk lezingen Noord-Hollandse Natuurdag terug

Naardermeer
© Luc Hoogenstein
Datum
wo. 23 december 2020

12 lezingen

Op zaterdag 19 december 2020 organiseerden we de 11de Noord-Hollandse Natuurdag vanuit De Balie in Amsterdam. Publiek kon de 12 lezingen rechtstreeks volgen via een livestream of via Zoom. Maar ze werden ook opgenomen. Hier zijn alle interessante lezingen terug te kijken.

De volgende onderwerpen worden besproken door de onderzoekers zelf:

Smienten in de Noord-Hollandse polders. Het belang van vrijwilligers bij het natuuronderzoek in Noord-Holland. 60 jaar vogels ringen op het  Ringstation in De Kennemerduinen dat 60 jaar bestaat. Camera’s die insecten automatisch herkennen. Resultaten van 25 jaar onderzoek aan ringslangen rondom Amsterdam, 50 jaar Samenwerkende Vogelwerkgroepen Noord-Holland, het voedsel van grutto’s en andere vogels in plas-drassen, nachtvlinders in het Noord-Hollands Duinreservaat, de invloed van klimaatverandering op wadvogels, de trek van vleermuisonderzoek over kust en zee, de bijzondere plantenwereld in de Noord-Hollandse steden en het Noordzeekanaal als belangrijke trekweg voor paling en andere trekvissen.

Ook het themanummer over de smient van Tussen Duin en Dijk werd gepresenteerd.

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?