Grote donatie Mentha goed voor 6.500m2 natuur

Wildrijk / K. Leek
© Koos Leek

Gift van € 50.000 geeft flinke impuls aan campagne voor meer natuur in Noord-Holland

Goed nieuws voor de planten en dieren in onze provincie. Dankzij een grote donatie van investeringsmaatschappij Mentha uit Amsterdam kunnen we extra grond aankopen voor natuur. Dit is een flinke impuls voor onze campagne ‘1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland’. Met de donatie van € 50.000 kunnen we ruim 6.500 m2 natuur veilig stellen voor de toekomst. 

Mentha is een onafhankelijke private equity maatschappij die actief is op de Nederlandse & Belgische markt. De organisatie investeert in middelgrote bedrijven. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen bij de projecten waarin men investeert, ook wordt een deel van de winst gedoneerd aan goede doelen. De keuze voor een natuurbestemming werkt extra motiverend bij de medewerk(st)ers. Ook bij hen is er grote waardering voor natuur, vooral in deze tijd. 

Met deze donatie groeit de opbrengst van de campagne naar ruim € 340.000. En nog steeds stromen de donaties binnen. Waar in het begin vooral particuliere gevers een bijdrage in het Noord-Hollands Natuurfonds deden, merken we dat steeds meer Noord-Hollandse bedrijven hun goede voorbeeld volgen. Dankzij dit soort prachtige initiatieven kunnen we flinke stappen maken voor het behoud van een groene leefomgeving!

Bekijk de actuele stand

Lindy van Kats

Functie

Relatiemanager & fondsenwerver

De natuur in je nabijheid geeft energie en ontspanning. Met enthousiasme zet Lindy van Kats zich in om particulieren, bedrijven en vermogensfondsen bij het werk van Landschap Noord-Holland te betrekken.

Neem contact op
Lindy van Kats
© Dutchphoto
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.