Gezocht: Doeners voor meer groen in Alkmaar

Gebiedsplan ontwikkelen
© Roel van Gerwen
Datum
vr. 28 mei 2021

Inspiratiesessie: ben je erbij?

Op dinsdagavond 22 juni 2021 organiseert de gemeente Alkmaar met het projectteam 'Groen Kapitaal in de Buurt' een inspiratiesessie voor bewoners. We zijn op zoek naar mensen die graag aan de slag willen met groen in hun eigen leefomgeving. Op deze avond kunnen bewoners tijdens een online-bijeenkomst inspiratie opdoen om te kijken of het idee kans van slagen heeft.

Een groene straat draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt én de gezondheid van de bewoners. Er ontstaat meer contact met de buren, de omgeving wordt aantrekkelijk voor wilde bijen, vlinders en vogels en het maakt de straat beter bestand tegen extreme weersomstandigheden (zoals verdroging, extra wateropvang en hittestress).

Werk je idee verder uit en maak je groene idee werkelijkheid

Weet je al precies wat je wil, dan nodigen we je uit voor de uitwerkavond op dinsdagavond 6 juli 2021. Bij 'Groen Kapitaal in de Buurt' worden niet alleen ideeën bedacht, het is de bedoeling dat bewoners deze zelf gaan uitvoeren.

De provincie Noord-Holland en de gemeente Alkmaar hebben geld beschikbaar gesteld om de projecten te ondersteunen. Het team helpt bij het uitwerken van de plannen, het leggen van contacten en voor een aantal projecten is er geld beschikbaar om spullen aan te schaffen. Op deze manier is het mogelijk om ook snel aan de slag te kunnen en de groene initiatieven te realiseren. 

Meld je aan

Wil je meedoen voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid? Reserveer hier je deelnameplek. Daarna ontvang je een bevestiging per e-mail.

Heb je al een idee of wil je meer informatie neem dan contact op met Nienke Kwikkel

Lees meer over dit project

Gemeente Alkmaar
© Gemeente Alkmaar
Gemeente Alkmaar
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.