Fort K'IJK praktijkwerkplek voor Clusius College

Studenten Clusius College aan de slag bij Fort K"IJK
© Studenten Clusius College aan de slag bij het Fortwachtershuisje
Datum
wo. 26 januari 2022

Inheemse kruidentuin voor Fort K’IJK

Dit jaar is de groene omgeving rondom Fort bij Krommeniedijk/Fort K’IJK een nieuwe praktijkleerplek voor de studenten van het Clusius College Hoorn. In het programma ‘Biodivers Perspectief’ onderzoeken de studenten hoe zij de biodiversiteit rondom het fort kunnen verbeteren.

Krachten gebundeld

Studenten van verschillende afdelingen bundelen hun krachten samen om een inheemse bloemen- en kruidentuin bij Fort K’IJK te realiseren. Onder toeziend oog van boswachter Jeroen Engelhart zorgen de studenten ervoor dat de grond en omgeving op de juiste manier wordt bewerkt.

Als de tuin klaar is, en de thee is gedroogd, is het publiek van harte welkom voor een kopje kruidenthee in het Theehuis bij Fort K’IJK.

Biodivers Perspectief

Dit project vindt plaats in het kader van de samenwerking van Landschap Noord-Holland met het programma Biodivers Perspectief, een samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het initiatief is genomen door het Clusius College en het neemt studenten, docenten en bedrijven mee in de ontwikkelingen op het gebied van natuurinclusieve landbouw.

Meer informatie over dit initiatief kun je vinden op de website van het Clusius College en zie ook: Biodivers Perspectief (clusius.nl)

Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven