Een frisse lentestart? Doe mee met ‘30dagengezonder’

Stiltewandeling Den Helder Dutchphoto
© Dutchphoto
Datum
ma. 24 februari 2020

Positieve effecten van natuur

Als natuurliefhebber weet je als geen ander hoe gezond natuur is. En beweeg je al veel buiten! In maart nodigen we je uit om 30 dagen een gezonde gewoonte aan te nemen. Het kan! Heel laagdrempelig. Doe je mee?

Groen Kapitaal van de Provincie Noord Holland steunt dit initiatief van de Noord-Hollandse GGD’en, en wij ook. Dit jaar is er extra aandacht voor de positieve effecten van natuur op gezondheid. Doel van de actie is om 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. Echt als stimulans voor mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol.

Iedereen heeft invloed op z'n eigen gezondheid

Iedereen weet zelf wat hij of zij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. Denk bijvoorbeeld aan 30 dagen alcoholvrij, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, buiten in de natuur zijn, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, vegetarisch eten (goed voor gezondheid én milieu), dagelijks tijd nemen voor ontspanning, minder op sociale media of een andere uitdaging?

Bedenk een uitdaging

Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag uitvoert. Alleen of samen met familie, collega’s of schoolklas, dan hou je elkaar scherp. Op de website 30dagengezonder.nl kun je je aanmelden tot 1 maart 2020 en vind je allerlei leuke ideeën en uitdagingen. Je ontvangt dan de hele maand leuke informatie en inspirerende coachingstips. Ga fris en gezond het voorjaar in. Deelname is gratis!

30dagengezonder op Facebook

30dagengezonder
© 30dagengezonder
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven