Doe mee aan de Nationale Bijentelling

Pluimvoetbij Sonja Goed
© Sonja Goed
Datum
do. 2 april 2020

Kom in actie en tel de bijen op 18 en 19 april

Vorig jaar werden er drie nieuwe bijensoorten gemeld voor Nederland: de roestige zandbij, zwartpootwolbij en de glimmende metselbij. Met deze soorten komt het aantal wilde bijensoorten in Nederland op 362! Dat betekent helaas niet dat het goed gaat met de bijen. De helft van alle wilde bijensoorten is bedreigd. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we ze kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan het landelijk bijenonderzoek op 18 en 19 april 2020.

Geen verstand van bijen? Doe toch mee!

Bij deze bijentelling, georganiseerd door Nederland Zoemt, word je geholpen met een instructievideo, een bijengidsje en een telformulier dat niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. En het leuke is, je kan het in je eigen tuin doen! Wel zo handig in deze tijd.
Op bovenstaande foto staat trouwens de pluimvoetbij die een plekje tussen de stenen zoekt.

Leer meer over bijen en de telling

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu. De bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl en werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.