Directeur vertrekt bij Stichting Landschap Noord-Holland

Noordduinen / Ronald van Wijk
© Ronald van Wijk
Datum
do. 29 september 2022

Briët stond ruim 9 jaar aan het roer

Directeur Ernest Briët vertrekt bij Stichting Landschap Noord-Holland. Vanavond is hij één van de drie kandidaat wethouders die worden voorgedragen aan de gemeenteraad van Bergen. Als de raad deze voordracht overneemt maakt hij per 30 september de overstap naar het college van B&W van deze gemeente. 

Briët stond ruim 9 jaar aan het roer van de Noord-Hollandse natuurorganisatie. Onder zijn leiding professionaliseerde de stichting zich en realiseerde hij een financieel gezonde organisatie. Ook verbreedde hij de focus van de organisatie met het agenderen van klimaatproblematiek en het vinden van oplossingen voor bodemdaling met alternatieve verdienmodellen voor agrariërs. Dit leidde o.a. tot het Innovatie Programma Veen in het Zuiderveen. Ook agendeerde hij met partnerorganisaties de droom van 10.000 hectare topnatuur boven Amsterdam, wat uitmondde in het perspectief Amsterdam Wetlands. 

Briët wist de stichting uitstekend te vertegenwoordigen bij overheden, natuur- en overige organisaties. Bij debatten was hij een graag gezien spreker. Briët kijkt terug op een mooie en ook leerzame periode van bijna 10 jaar. De Raad van Toezicht is Briët dankbaar voor zijn inzet en drijvende kracht achter de doorontwikkeling van de stichting.

Het proces voor de werving van een nieuwe directeur start binnenkort. Tot de aanstelling van een nieuwe directeur worden de taken intern opgevangen in nauw overleg met de Raad van Toezicht.   

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven