Campagne voor méér natuur bereikt mijlpaal 50.000 m2

Luchtfoto Zandpolders
© Dutchphoto
Datum
di. 29 december 2020

Samen met natuurliefhebbers grond kopen voor natuur

Er waren slechts 5 maanden voor nodig. In die korte periode investeerden meer dan 3.750 natuurliefhebbers  en Noord-Hollandse bedrijven in de aankoop van m2 grond en brachten zij een totale opbrengst van € 375.000,- bij elkaar. Op de laatste dagen van het jaar bereikte de teller de mijlpaal van 50.000 m2. Een prachtig resultaat waarop we verder gaan bouwen in 2021.

De campagne '1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland' is gestart in augustus en heeft als doel om grond aan te kopen en hierop natuur te realiseren. Dat is dringend nodig, want vanuit alle hoeken staat natuur onder druk. Windmolens, zonneweides, landbouw, bedrijventerreinen en nieuwbouwwijken vragen allemaal om een plek in de schaarse, vrije ruimte. En dat gaat te vaak ten koste van de biodiversiteit.  

Uit de vele reacties die we ontvingen blijkt dat mensen zich zorgen maken over de toekomst van hun groene omgeving. Ze zien met lede ogen aan hoe oprukkende bebouwing knabbelt aan de beleving van rust en ruimte. Er is weinig vertrouwen dat de overheid met oplossingen komt, dus neemt men liever het heft in eigen hand. Een donatie voor de aankoop van grond is dan een hele tastbare manier om het verschil te kunnen maken. 

Onze belangrijkste focus voor 2021 is het realiseren van een nieuwe aankoop. We hopen snel met goed nieuws te komen. Tot die tijd kan iedereen nog meehelpen met verdere uitbreiding van het benodigde kapitaal. Van natuur kan nooit genoeg zijn. Iedere m2 telt mee!
 

Koop een stuk natuur     Bekijk de actuele stand

cover M3 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven