Als een olievlek over Noord-Holland en Nederland

Gezond Natuur Wandelen / Gezond Natuur Wandelen
© Gezond Natuur Wandelen

Gezond Natuur Wandelen op steeds meer locaties

Wat enkele jaren geleden begon in Haarlem en op Texel, breidt zich als een olievlek over Nederland uit. Op steeds meer locaties starten groepjes mensen met Gezond Natuur Wandelen. De Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt op al die plekken elke week op vaste tijden wandelingen aan in de natuur of het groen in de stad. Een wandeling duurt ongeveer een uur, wordt altijd begeleid door vrijwilligers en gaat in een rustig tempo. Tijdens de wandelingen wordt ook kort iets over de natuur verteld. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop is er ruimte om samen met de wandelgroep een kopje koffie of thee te drinken.

Natuurmoment

De wandelingen zijn voor iedereen, speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en dat graag samen met anderen willen doen. Samen wandelen is altijd leuker en onderweg is het vooral genieten van een natuurlijke omgeving met vogels, vlinders en bloemen. De wandelbegeleider vertelt één of twee keer iets over de omgeving. Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra leuk en interessant.

Nieuwe wandellocatie in Amstelveen

Op maandag 2 september start de eerste wandeling in Amstelveen. De wandeling vertrekt om 10.00 uur vanaf Ontmoetingscentrum ‘De Meent’ aan de Orion 3 in Amstelveen. Heb je zin om mee te doen? Zorg dat je dan op de locatie aanwezig bent. Wil je liever mee doen op een andere locatie, meer wandelingen in Noord-Holland staan hier.

Vrijwillige wandelbegeleiders gezocht

Vind je het leuk om regelmatig als wandelbegeleider met een groep mee te wandelen? Neem dan contact met op, want extra wandelbegeleiders zijn altijd welkom. Wandelbegeleiders kunnen mee doen aan een korte IVN-natuurmomentencursus, een wandelbegeleiderscursus en/of een EHBO-cursus. Aanmelden als wandelbegeleider.

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven