Afvaldumping bij weidevogelgebied

Grutto's in de onder water gezette weilanden van het Landje van Geijsel
© Dutchphoto
Datum
di. 26 april 2022

Chemicaliën aangetroffen

In een sloot naast de Polderweg in Ouderkerk a/d Amstel, bij één van de toegangshekken tot ons weidevogelreservaatgebied in polder De Ronde Hoep, trof de politie vandaag tientallen jerrycans gevuld met chemicaliën aan. Dankzij de inzet van een speciaal milieuteam en in samenwerking met drinkwaterbedrijf Waternet zijn de vaten uit de sloot verwijderd. Het toegangshek leidt via een lang polderpad naar het reservaat dat midden in de polder ligt. Daar broeden weidevogels nu in grote getalen. Direct gevaar voor de weidevogels en koeien lijkt er niet te zijn, omdat de jerrycans waren afgesloten.

afvaldump
Instagram Politie Eenheid Amsterdam

Cruciaal weidevogelgebied

Juist de polder De Ronde Hoep is een van de cruciale weidevogelkerngebieden om grutto’s en andere bedreigde vogelsoorten een veilig thuis te bieden. Daar zetten we ons samen met de boeren in de polder voor in. Dat criminelen het chemisch afval hebben gedumpt, betreuren we dan ook ten zeerste.

Getuigenoproep

Mensen die in aanloop naar 26 april 2022 verdachte activiteiten hebben waargenomen, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Marion Scherphuis

Functie

Senior boswachter Forten & Buitenplaatsen

Marion haar passie ligt niet alleen bij forten en buitenplaatsen, maar ook bij de natuurgebieden rondom Amsterdam: stuk voor stuk bijzondere terreinen en zo verschillend! Van wilde stadsnatuur tot aan mooie landgoederen. Daar houdt zij toezicht, maakt beheerplannen, werkt samen met vrijwilligers, pachters, gemeenten en partnerorganisaties om die Noord-Hollandse natuur nog sterker te maken!

Neem contact op
Marion Scherphuis
© Landschap Noord-Holland
cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven