Afvaldumping bij weidevogelgebied

Grutto's in de onder water gezette weilanden van het Landje van Geijsel
© Dutchphoto
Datum
di. 26 april 2022

Chemicaliën aangetroffen

In een sloot naast de Polderweg in Ouderkerk a/d Amstel, bij één van de toegangshekken tot ons weidevogelreservaatgebied in polder De Ronde Hoep, trof de politie vandaag tientallen jerrycans gevuld met chemicaliën aan. Dankzij de inzet van een speciaal milieuteam en in samenwerking met drinkwaterbedrijf Waternet zijn de vaten uit de sloot verwijderd. Het toegangshek leidt via een lang polderpad naar het reservaat dat midden in de polder ligt. Daar broeden weidevogels nu in grote getalen. Direct gevaar voor de weidevogels en koeien lijkt er niet te zijn, omdat de jerrycans waren afgesloten.

afvaldump
Instagram Politie Eenheid Amsterdam

Cruciaal weidevogelgebied

Juist de polder De Ronde Hoep is een van de cruciale weidevogelkerngebieden om grutto’s en andere bedreigde vogelsoorten een veilig thuis te bieden. Daar zetten we ons samen met de boeren in de polder voor in. Dat criminelen het chemisch afval hebben gedumpt, betreuren we dan ook ten zeerste.

Getuigenoproep

Mensen die in aanloop naar 26 april 2022 verdachte activiteiten hebben waargenomen, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Jocelyn de Kwant

Functie

Senior boswachter Forten & Buitenplaatsen

Jocelyn is boswachter in de natuurgebieden rondom Amsterdam, tevens de regio met buitenplaatsen & forten. Stuk voor stuk unieke plekken met historie en uitdagingen voor de toekomst.

Neem contact op
Grutto
© Marcel van Kammen / Nature in Stock
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.