Actie 1 miljoen m2 natuur erbij in het Noord-Hollands Dagblad

Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
Datum
do. 3 september 2020

We zijn nauwelijks twee weken van start met onze campagne '1 miljoen m2 natuur erbij ' en het gaat ontzettend goed. Een groeiend aantal natuurliefhebbers sluit zich aan bij onze actie en investeert mee in de aankoop van méér natuur. De nog te financieren 24.000 m2 natuur is bijna rond. Hoe zal het de komende dagen verder gaan? Gaan we ons doel halen? 

Publicatie in Noord-Hollands Dagblad

Ook het Noord-Hollands Dagblad draagt onze actie een warm hart toe. De krant besteedde een hele pagina in de groenbijlage aan onze campagne en publiceerde een kaart met zoekgebieden waar onze experts speuren naar beschikbare gronden om aan te kopen. De krant maakte een mooie koppeling naar een eigen onderzoek naar waardering van natuur in coronatijd.

Onderzoek natuur

Uit het onderzoek van de krant blijkt dat de waardering voor natuur in de coronaperiode groot te zijn. 84 Procent van de ondervraagden vindt de lockdown dragelijker door de natuur op te zoeken. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat bijna iedere ondervraagde veel vaker naar buiten gaat sinds de coronacrisis voor een wandeling of om een rondje te fietsen. Gaaf om nu met onze actie '1 miljoen m2 natuur' te zien dat zoveel mensen die waardering omzetten in een investering in een groene, gezonde omgeving. 

De volledige kaart met alle gebieden is hier te downloaden. 

cover M3 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven