24 Vrijwilligersgroepen ontvangen bijdrage uit Postcodeloterij Fonds

Paul Vester in gereedschapsdepot
© Landschap Noord-Holland

De Postcodeloterij helpt!

Ook dit jaar konden bij ons aangesloten vrijwilligersgroepen een financiële bijdrage aanvragen uit het Nationale Postcode Loterij (NPL) Fonds. Het Fonds financiert initiatieven die vrijwillig natuurbeheer vergemakkelijken, de soortenrijkdom vergroten en kleine beheermaatregelen mogelijk maken. Van de 28 aanvragen hebben we 24 aanvragen gehonoreerd.

Tienduizend euro was beschikbaar vanuit de Nationale Postcode Loterij om te ondersteunen. Vrijwilligersgroepen konden maximaal één aanvraag voor maximaal 500 euro bij ons indienen. Niet alle aanvragen konden dus gehonoreerd worden.

Maar we konden 24 vrijwilligersgroepen blij maken met een bijdrage voor onder andere: biologisch zaaigoed voor een bloemenrand, bouwpakketten voor insectenhotels en pakjes bloemenzaad voor een moestuincomplex, telescopisch snoeigereedschap voor een groep die een boomgaard beheert, veiligheidskleding voor diverse groepen, inhuur van een loonwerkbedrijf om een paddenpoel uit te diepen, struiken als waardplant voor bijen en materialen voor het aanleggen van een ijsvogelwand.

Elektrische bosmaaier

Omdat meerdere vrijwilligersgroepen een aanvraag hadden ingediend voor de aanschaf van een elektrische bosmaaier hebben we besloten die zelf aan te schaffen en uit te lenen vanuit ons depot Busch & Dam. Groepen kunnen die dus binnenkort aanvragen bij onze uitleen. Deze elektrische bosmaaier wordt toegevoegd aan ons gereedschappendepot. Daar hebben we 2500 handgereedschappen en 50 machines hebben staan, zoals zagen, takkenscharen, hooivorken, harken, (veiligheids)kleding, (balk)maaimachines, bosmaaiers, lastpakkers en motorkettingzagen. Aangesloten vrijwilligersgroepen kunnen deze lenen voor het uitvoeren van werkzaamheden. Voor het lenen van machines is een geldend certificaat nodig. Neem hiervoor contact op met Paul Vester.

Nationale Postcode Loterij

Nienke Kwikkel

Functie

Programmamanager Betrekken bij Groen

Nienke is expert in natuurbetrokkenheid. Als ecoloog tijdens haar studie gespecialiseerd in ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ èn natuur- en milieueducatie. Haar ervaring met kwaliteitsverbetering, burgerparticipatie en trainingsprogramma’s zet ze in voor het programma Betrekken bij Groen. Ze combineert haar rol als programmamanager met projectleiderschap Boerenlandvogels.

 

Nienke Kwikkel
© Landschap Noord-Holland
Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven