Uitjes

Korting op uitjes met de Natuurpas

Voordelige uitjes voor natuurliefhebbers en buitenmensen

Wie een dagje in de Noord-Hollandse natuur wilt doorbrengen, kan kiezen uit een zee aan mogelijkheden. Fietsen, wandelen of varen; er is keuze genoeg. We helpen je graag op weg met wat leuke tips. Dankzij samenwerking met onze partners kunnen we deze activiteiten met voordeel aanbieden aan donateurs. Voor iedere leeftijd en het hele gezin. Hou je van avontuur? Dan mag je de 'virtuele' vliegervaring van This is Holland niet missen. Dat vergeet je nooit meer. Of ga eens mee met een gids. Ze kennen vaak de mooiste plekjes. En kunnen je boeiende verhalen over de geschiedenis van het landschap en de bijzondere dieren die er leven. Wil je weten welke planten je kunt eten? Of hoe je ze het beste kunt fotograferen? Het kan allemaal!

Wetlands Safari

€ 6,- korting op kanotochten

Tijdens een Wetlands Safari vaar je met een gids in een Canadese kano met een gids door een 17de-eeuws landschap met dorpjes die bijna op het water drijven. Een prachtige omgeving die de schilders Ruysdael en Rembrandt al inspireerden. Onder het varen geniet je van alle vogels en een verzorgde picknick. Gebruik de code 'NATUUR2019' bij je boeking van een begeleide dagtour (€ 64,-) of avondtocht (€ 54,-). 

Wetlands Safari
Wetlands Safari

Fogol

5% korting op vogelexcursies

Fogol organiseert vogelexcursies waarbij we ontspannen naar vogels kijken met daarbij een goed verhaal door ervaren vogelaars. De meeste excursies vinden plaats in het IJsselmeergebied. Zoals naar vogeleiland de Kreupel en de nieuwe Marker Wadden. We varen o.a. met het historische zeilschip de Schuttevaer. Vermeld bij de boeking het Natuurpas-nummer. Het betaalverzoek daarna kun je negeren. Je ontvangt een e-mail met de berekende korting.

Fogol
Fogol

Gasterij Leyduin

5 euro korting op High Tea

Combineer een fijne wandeling op Buitenplaats Leyduin met een High Tea. Als donateur betaal je € 20,- per persoon (normale prijs € 25,-). Minimaal 2 en maximaal 4 personen per Natuurpas. Je kunt gebruikmaken van deze aanbieding op maandag, dinsdag of woensdag van 10.00-17.00 uur. Gelieve vooraf reserveren via e-mail o.v.v. 'Beschermer Landschap Noord-Holland'.

Gasterij Leyduin
Gasterj Leyduin buiten
© Dutchphoto

Wildplukwandelingen

10% korting op wildplukwandeling 

Samen met andere liefhebbers trek je een middag de Lange Bretten (Amsterdam) in waarbij we van alles vertellen wilde eetbare planten en kruiden. We laten je uitgebreid ruiken, voelen en proeven. We sluiten af bij restaurant Bret op Sloterdijk, inclusief bereide wildplukhapjes en een drankje. Aanmelden via contactformulier. Als je in het bericht ‘Beschermer LNH’ vermeld, wordt 10% korting verrekend. 

Wildplukwandelingen
Wildplukwandelingen

This is Holland

€ 2,- korting op toegang

Altijd al gedroomd van een unieke vliegervaring die je Nederland niet alleen laat zien, maar ook echt laat beleven? Door middel van verrassende special effects, hangend in een enorm bolvormig scherm, voelt het alsof je rakelings over de must-sees van de Lage Landen vliegt. Gebruik de code 'thisisnatuurpas' bij een online reservering en profiteer van € 2,- korting op de toegangsprijs.

This is Holland
This is Holland

Smitinbeeld

10% korting op workshops

Natuurfotografen Jan & Mart Smit verzorgen workshops en cursussen (natuur)fotografie voor zowel beginners als gevorderden. Er is een basiscursus  (vier lessen) en een aantal thema workshops op inspirerende natuurlocaties. De groepen zijn klein (max. 8 personen) met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je ontvangt 10% korting op alle workshops. Dit aanbod geldt niet voor de photo tour.

Smit in Beeld
Smit in Beeld

Zwanenwater

Gratis toegang

Het Zwanenwater ligt verscholen in de Noord-Hollandse duinen, ten zuiden van Callantsoog. Dit beschermde natuurgebied heeft de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Je wandelt hier door duinvalleien vol bloemen en vlinders. Vanuit de vogelkijkhutten kun je vogels spotten. Leden van Natuurmonumenten én houders van de Natuurpas hebben gratis toegang. Niet-leden kopen een dagkaart van € 2,- bij de automaat

Zwanenwater
Zwanenwater
© Ronald van Wijk

Fred's verhuur

15% korting op daghuur van E-Bike's

Lekker toeren door het prachtige Noord-Hollandse landschap. Met leuke routes en gezellige stops bij restaurants, musea of dierentuin. Ontdek de omgeving van Schagen op een comfortabele fiets.  Je ontvangt 15% korting op de daghuur van e-bikes, op vertoon van de pas in de winkel. Als je meerdere fietsen voor meerdere dagen huurt, worden deze in overleg gratis op locatie gebracht en weer opgehaald.

Fred's Verhuur
E-Bike's nieuw

Gasterij Stadzigt

10% korting op eten en drinken 

Gasterij Stadzigt is de plek om lekker te eten en te drinken, te genieten van de natuur en elkaar te ontmoeten. In de nabije omgeving kun je fantastische wandeltochten maken of een boottocht over het Naardermeer. Een verborgen parel, ingeklemd tussen Amsterdam en 't Gooi en op steenworp afstand van Amersfoort en Utrecht. Dit restaurant is een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen.

Gasterij Stadzigt
Gasterij Stadzigt

Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie

50% korting activiteiten en kampen

De NJN is dé vereniging voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar die graag de natuur in gaan en willen weten wat ze daar zien. De leukste manier om dat te doen is natuurlijk door op kampen en excursies te gaan! Zo kunnen we veel zien en te weten komen over de natuur. Met de Natuurpas profiteer je van 50% korting op de natuuractiviteiten en zomerkampen. Vul je Beschermersnummer in bij jouw aanmelding.

Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie
Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie
Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.