Thuis

Bloemrijke ruin
© Sabine van Keulen

Creëer je eigen natuurparadijs in en om het huis

Het is verbazingwekkend hoe snel en slagvaardig de natuur haar kansen grijpt. Zelfs midden in de stad kunnen planten en dieren een eigen plekje veroveren. Sommige dieren hebben een steuntje in de rug nodig. En jij kan ze helpen om te overleven. Door bijvoorbeeld tuinvogels te voeren in de koude, barre winter. Een nestkast op te hangen. Of voldoende bloemen te planten zodat bijen, hommels en vlinders de broodnodige nectar vinden. Met een paar kleine stappen maak je een eigen natuurparadijs. Vol met kleuren, geuren en geluiden, waar je elke dag heerlijk tot rust kunt komen. We helpen je graag op weg met een aantal suggesties en het juiste gereedschap.

De Dakdokters

Gratis onderhoud bij groendak

De Dakdokters zijn expert op het gebied van groene daken. Een groen dak heeft vele voordelen; ze zorgen er voor dat dak en gebouw gekoeld worden, ze bufferen regenwater, filteren CO2 en fijnstof en verhogen het rendement van zonnepanelen. Houders van de Natuurpas krijgen bij aanschaf van een groendak in 2018 (vanaf 40 m2) eenmalig een gratis onderhoud (max. waarde € 250,-).

De Dakdokters
De Dakdokters

DONAR Groen

5% korting op gereedschap en kleding

DONAR Groen is dé specialist op het gebied van professioneel handgereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen, klimmaterialen en werkkleding. Hoewel DONAR Groen voornamelijk levert aan professionele eindgebruikers, zoals hoveniers en gemeentes, is iedereen van harte welkom. Kies je producten uit in de webwinkel en gebruik de code 'Landschapnh' in het afrekenproces.

DONAR Groen
DONAR Groen

Haarlems Hout

10% korting op alle houtproducten

Kaphout is geen afval, maar een grondstof: Haarlems Hout wil gerooide bomen inzetten als grondstof voor de Circulaire Stad. Het gaat daarbij zowel om planken en balken van bomen die kwalitatief goed genoeg zijn om verzaagd te worden. Het assortiment bestaat o.a. uit (snij)planken, meubilair voor binnen en buiten, onderzetters en nog veel meer leuks. Op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur kun je in de werkplaats het steeds wisselende assortiment bekijken.

Haarlems Hout
Haarlems Hout

Kwekerij De Bolderik

10% korting op bloemenmengsels

Kwekerij De Bolderik biedt een grote variatie aan bloemenzaden van wilde planten. Je kunt kiezen uit zaden van meer dan 300 soorten; los of in verschillende mengsels. Er zijn vlindermengsels, bijenmengsels, eetbare bloemen, akkerbloemen en nog veel meer. Bestellingen zijn mogelijk   in verschillende gramsgewichten, afhankelijk van de oppervlakte die je wilt inzaaien. Vermeld je donateursnummer bij een bestelling

Kwekerij De Bolderik
Kwekerij De Bolderik

Vivara

10% korting op vogelproducten

Met de natuurproducten van Vivara geniet je niet alleen zelf van leven in de tuin, maar draag je tevens bij aan een geschikte leefomgevingen voor tuinvogels, vlinders, vleermuizen en meer. Houders van de Natuurpas ontvangen 10% korting in de Vivara-webshop op vogelvoer, voedersystemen en nestkasten. Je kunt tijdens het bestelproces gebruik maken van de kortingscode 'NP2018'.

Vivara
Vivara
Magazine nummer 4 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Wadden, mezen in de tuin en vondsten op het strand. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute (14 km) rondom het Amstelmeer.

Naar boven