Musea

Fort K'IJK
© Mike Bink

Met korting naar musea & natuurcentra

Laat je verrassen door de indrukwekkende geschiedenis van Noord-Holland. In onze provincie liggen schitterende verhalen verborgen. Overal ligt inspiratie en verwondering op ons te wachten. Neem het roemrijke VOC-verleden en zeehelden als Michiel de Ruyter. In het museum Kaap Skill krijg je een glimp van de Gouden Eeuw op Texel. Even verderop ligt Ecomare, waar jaarlijks duizenden gezinnen een bezoek brengen aan de zeehonden en bruinvissen. Wie verder wilt reizen dan alleen onze provincie, bezoekt de Hortus Botanicus in Amsterdam. Hier zijn de mooiste planten te zien uit de hele wereld. Een oase van rust, midden in de hoofdstad. Elke dag is er wel weer iets nieuws te ontdekken in de exposities van musea of natuurcentra. Ga je mee?

Ecomare

10% korting op entree

Ecomare is een populaire bestemming op Texel. Het complex ligt midden in de duinen en omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park. Publiekstrekker zijn de diverse buitenverblijven. Hier kun je zeehonden en bruinvissen van dichtbij bewonderen. Je krijgt 10% korting op vertoon van de Natuurpas.

Ecomare
Ecomare

Pieter Vermeulen Museum

50% korting op toegang

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het hele jaar door zijn er tijdelijke wisselende tentoonstellingen die altijd een echt doe- en ontdek-karakter hebben. Het museum staat niet alleen bekend om deze leuke wisselende tentoonstellingen maar ook vanwege de gezellige activiteitenmiddagen. 

Pieter Vermeulen Museum
Pieter Vermeulen Museum

Hortus Botanicus Amsterdam

20% korting op de entree

Een van de oudste botanische tuinen ter wereld middenin de hoofdstad. Op een klein oppervlak vind je meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld. Kom genieten van de tropen, de woestijn of ontdek bijzondere bomen in de buitentuin. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen, muziekoptredens en rondleidingen. Op vertoon van de Natuurpas 20% korting op de entree (maximaal 6 personen).

Hortus Botanicus
Hortus Botanicus

Kaap Skill

10% korting op toegang

Kaap Skil, museum van jutters & zeelui, is een uniek museum op Texel met een bijzondere architectuur en exposities over zeevondsten, een openluchtmuseum en molen. In het museum worden regelmatig demonstraties gegeven. Er is veel informatie te vinden over de Rede van Texel, de roemruchte VOC en zeehelden als Michiel de Ruyter. Het entreegebouw is ingericht als museumcafé en winkel.

Kaap Skill
Kaap Skill

Museum Broekerveiling

20% korting op entree

Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen. Gedurende het seizoen bruist het van de speciale activiteiten, voor jong en oud. Op vertoon van de Natuurpas profiteer je van 20 % korting op de entreeprijs.

Museum Broekerveiling
Museum Broekerveiling

Buitenplaats Beeckesteijn

50% korting op tentoonstellingen

Buitenplaats Beeckestijn is een inspirerende plek om te zijn. Voor een wandeling in de romantische stijltuinen, een heerlijk diner in het restaurant of een bezoek aan het monumentale huis. De tentoonstellingen zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op vertoon van de Natuurpas profiteer je van 50% korting op toegang tot de tentoonstellingen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. 

Buitenplaats Beeckesteijn
Buitenplaats Beeckesteijn
Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.