Weitje van Pietje

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
Weitje van Pietje / Celine Schuijt
© Celine Schuijt
Duinen

Een schaap met zijn eigen weitje

Het Weitje van Pietje is een heel klein natuurgebiedje. Destijds woonde er een oude dame die de natuur haar gang liet gaan. Ze experimenteerde er op los met wilde planten, zo groeide er vreemdelingen als maretak. Op het landje hield ze bijen en een schaap, Pietje, dat er zijn eigen weitje had. De dame liet het landje bij haar dood na aan ons. Wij noemde het Weitje van Pietje. Door het gebied loopt een kronkelend geultje waar kwelwater door stroomt. Ook is de paarse schubwortel terug te vinden in het gebiedje waar de vrouw destijds mee heeft geëxperimenteerd. Paarse schubwortel is een interessante soort omdat deze parasiteert op de wortels van onder andere populier, wilg en els.  

Ga er zelf eens kijken

Je kunt het kwetsbare terrein niet op, maar het is goed te overzien vanaf het Eenmanspad. Over het Eenmanspad kun je een heerlijke fietstocht maken.  

Duinrel Weitje van Pietje / Jos Teeuwisse
© Jos Teeuwisse

Bezoekersinformatie

Cover magazine 4 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Wildrijk in de herfst

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. In deze editie lees je onder andere over onze eerste aankoop, meer dan 80 jaar geleden, het Wildrijk. Benieuwd? Vraag dan eenmalig gratis ons magazine aan.