Weijenbus en Vroonmeer

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Varen
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Weijenbus en Vroonmeer / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Weilanden

Een land voor grutto’s en tureluurs

Het Weijenbus en Vroonmeer is een gaaf stuk Laag Holland, dat aan de oostkant begrensd wordt door het schilderachtige lintdorp Krommeniedijk. Wij beheren rond de twee plassen Weijenbus en Vroonmeer een flink aantal weidepercelen, die bij uitgekiend beheer prima geschikt zijn voor weidevogels. Zo wordt elk vroeg voorjaar het land onder water gezet om de binnenkomende weidevogels te verwelkomen met een tafeltje dekje. Een leuke vogelsoort die je in het gebied kunt tegenkomen is de veldleeuwerik. Verder broeden er verschillende vogelsoorten als grutto’s, tureluurs en gele kwikstaarten.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt van deze rijkdom genieten vanaf verkeersluwe weggetjes aan de noord- en oostkant. Het is ook erg leuk om het gebied te ontdekken vanuit een kano. Je kunt het bezoek aan Weijenbus en Vroonmeer goed combineren met een bezoek aan Fort bij Krommeniedijk. Bij dit fort is een informatie/bezoekerscentrum aanwezig. 

Gele Kwikstaart / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven