Weelpolder

Weilanden
 • Activiteitscategorie
  Fietsen
 • Activiteitscategorie
  Fotograferen
 • Activiteitscategorie
  Vogels kijken
 • Activiteitscategorie
  Wandelen
Weelpolder / Koos Leek
© Koos Leek
Weilanden

Een mozaïek van kruiden en bloemen

De Weelpolder ligt pal tegen de Bedijkte Boezem aan en is onderdeel van NNN (Natuurnetwerk Nederland). Vooral in het vroege voorjaar is duidelijk dat dit geen modern boerenland is. Het land ziet er een beetje rommelig uit, maar het is een mozaïek van kruiken, bloemen, brede greppels en drassige stukjes.  Het gebied trekt veel vogels doordat we het waterpeil zo gunstig mogelijk houden. Grutto’s, tureluurs, slobeenden en zomertalingen voelen zich hier erg prettig. In de winter wordt de polder goed nat gehouden, hierdoor kom je er ook wulpen en smienten tegen. 

Ga er zelf eens kijken

Je kunt tijdens de fietsroute door De Gouw even rustig genieten van deze polder. Ook langs de weg is er gelegenheid om te stoppen, het is dan ook zeker de moeite waard om dit opmerkelijke weidegebied te bekijken. 

Smient / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.