't Laeg

Weilanden
 • Activiteitscategorie
  Fietsen
 • Activiteitscategorie
  Vogels kijken
 • Activiteitscategorie
  Grutto's kijken
 • Activiteitscategorie
  Wandelen
't Laeg / Koos Leek
© Koos Leek
Weilanden

Een prachtig vogelparadijs in het Westfriese boerenland

’t Laeg is een kleurrijke polder van 60 hectare groot. Een windmolentje verhoogd het waterpeil in de winter en in het voorjaar. Het land staat dan voor een deel nat, dit werkt als een magneet op de weidevogels. Er broeden erg veel grutto’s, tureluurs, kieviten en scholeksters, zelfs zomertalingen brengen hier hun jongen groot. Wintergasten als kleine zwaan, smient, wulp en goudplevier zitten hier regelmatig in groot aantal.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt vanachter de traditioneel houten damhekken langs de Gouwe dit prachtige vogelparadijs bezichtigen. Ook kun je een heerlijke fietstocht door het gebied de Gouwe maken, vind de route bij: Fietsroute door de Gouw

Zomertalingen / Ger Tik
© Ger Tik

Bezoekersinformatie

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?