Poelpolder

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Poelpolder met Vijfhuizermolen / Johan Stuart
© Johan Stuart
Weilanden

Een snippertje stadspolder

De poelpolder is gelegen bij Meerwijk, dit is een wijk in Haarlem-Schalkwijk. Door een speling van de politiek is daarvan een stukje van nog geen halve hectare in ons bezit gekomen. Op het grasperceeltje is niet veel flora te ontdekken, wel vind je er leuke vogels als graspieper en krakeend.

Ten noorden van ons stukje Poelpolder ligt een interessant bos, hier helpen wij met het beheer. Door het bos loopt een wandelpad waar je het hele jaar heerlijk kunt wandelen. In het bos kom je verschillende soorten bomen, mossen en vogels tegen. In de Poelpolder zoekt de grote zilverreiger vaak voedsel.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt deze polder bezichtigen tijdens een wandeltocht. Het is leuk om het bezoek aan het snippertje Poelpolder te combineren met een wandeling door het wandelbos ten noorden van de Poelpolder. Neem dan ook het soms wat avontuurlijke voetpad langs de Vijfhuizer molen en de Ringvaart.

Zilverreiger / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

Magazine 2. 2020

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven