Liniedijken

Forten en Verdedigingswerken
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Liniedijk bij Fort Veldhuis / Ronald van Wijk
© Ronald van Wijk
Forten en Verdedigingswerken

Een reeks dijken tussen de forten in.

Tussen Fort Veldhuis en Fort Krommeniedijk ligt een reeks liniedijken die wij beheren. Een tocht door dit schaars bewoonde, weidse land met vreemde opgehoogde kronkels is een heel aparte ervaring. In 1900 is er duinzand op de kruinen van deze hoogten gelegd. Hier profiteren nu allerlei planten en dieren van die in de omringende wieden en akkers geen kans krijgen. Muizen kunnen er hoog en droog holletjes graven en je ziet overal torenvalken die op ze jagen. Op de liniedijken lopen schapen die het land kort houden.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt de Liniedijken bezichtigen tijdens een heerlijke fietstocht of wandeling over de Hoogedijk en Busch en Dam. Je kunt dit bezoek goed combineren met een bezoek aan Fort Veldhuis, Fort Krommeniedijk of Fort aan den Ham.

Fort vanaf Lagedijk / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.