Fischer's Weid

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Tuin Fischer / Do van Dijck
© Do van Dijck
Bossen & Buitenplaatsen

Een zelfgemaakt natuurgebiedje

Het Fischer’s Weid is ons enige natuurgebied op Texel. Het is een klein gebiedje ten oosten van De Koog. Meneer Fischer was een enthousiast natuurmens en bestuurslid van ons. Hij had na zijn pensionering een huis op Texel gekocht met een leuke lap grond er omheen. Daar heeft hij samen met zijn vrouw een natuurgebiedje van gemaakt. Nadat Fischer overleed in 2006 heeft zijn weduwe het terrein in 2007 aan ons geschonken. Er is van alles te vinden in Fischer’s Weid. Een moerasje met gagel, een klein heideveldje, een bosje met schubwortel en stinsenplanten. Overal in het natuurgebiedje hangen nestkastjes om het de vogels zo makkelijk mogelijk te maken. Aangezien het terrein beschut ligt, is het een waar vlinderparadijs.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt het gebied ontdekken tijdens excursies van de IVN. Daarnaast kun je het gebied goed overzien vanaf de Mienterglop, die ook nog een zijweggetje heeft langs het bosje met mooie oude eiken in het midden van een prachtige wildernis.

Brunel / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.