Draaiweid

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Waterberging Draaiweid / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen
Weilanden

Een bloemrijk landje langs de oude Schulpvaart

De Draaiweid is een snippertje land dat ten zuiden van oude dorpje Limmen ligt. Het ligt pal naast de Schulpvaart, deze  vaart werd voorheen gebruikt om schelpen af te voeren naar de kalkovens bij Akersloot. Tegenwoordig speelt de Schulpvaart een belangrijke rol in het transport van zoet en zuiver duinwater naar het poldergebied. Hierdoor vervult de vaart een hoofdrol in het plan Schoonwatervallei. Het is een waterberging en bij hevige regenval stroomt het gebied vol. Omliggend agrarisch land blijft dan droog. In het gebied zijn zowel leuke vogels te vinden als mooie planten. Zo vind je er de kluut, tureluur en scholekster. Er groeien orchideeën en grote ratelaar.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt van deze prachtige poldernatuur genieten tijdens een wandeling of fietstocht over de Uitgeesterweg. Dit weggetje loopt door een van de levendigste weidevogelgebieden van Noord-Holland.

Kneu / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.