Braakpolder

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Braakpolder / Koos Leek
© Koos Leek
Weilanden

Een dijkdoorbraak heeft voor prachtige natuur gezorgd

De Braakpolder is ontstaan door een dijkdoorbraak waarbij een stuk land weggespoeld werd. Er ontstond een plas die na het droogmaken de Braakpolder werd genoemd. De natte omstandigheden trekken weidevogels aan en in de stukjes riet huist geregeld een roerdomp.

Vanaf de Braakweg heb je aan de noordzijde prachtig zicht over de Braakpolder. Het poldertje aan de zuidzijde is ingericht als droge waterberging. Op momenten dat er heel veel regen valt kan hier tijdelijk water in worden opgeslagen. Daarnaast beheren wij het gebied als weidevogelterrein. In het voorjaar is het land hier geel en paars van de grote ratelaar en rode klaver. Kieviten en grutto's broeden in het voorjaar volop in de Braakpolder.  

Ga er zelf eens kijken

Je kunt genieten van de Braakpolder tijdens een fiets- of wandeltocht over de Braakweg of over de Westfriesedijk.

Grutto / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.