Schoolexcursies

Boeiende en speelse educatieve programma’s in natuurgebied Ilperveld 2018

Een excursie in het llperveld is spel en educatie tegelijk. Leerlingen vanaf groep 5 van het basisonderwijs en alle klassen van het voortgezet onderwijs maken op een boeiende manier kennis met de natuur en cultuur van Nationaal Landschap Laag Holland.

Data en kosten

Een educatief programma volgen met en klas kan van maart tot eind september 2018 op werkdagen. De tijden zijn van 10.00-12.00 uur of van 13.00-15.00 uur (maximaal 30 leerlingen). Elk programma duurt dus 2 uur. De kosten zijn 125 euro per klas. De opbrengst komt ten goede aan de natuur.

ONDERAAN DEZE PAGINA VINDT U DE UITGEBREIDE EDUCATIEVE NFOFORMATIE IN PDF BESTANDEN.
 

ONTSTAAN ILPERVELD: Vakgebied: aardrijkskunde, geologie

Leerlingen doen kennis op over de ontstaansgeschiedenis van veenweide, turfwinning en bodemdaling.
Wat gaan ze doen?
1. Grondboren, zuurgraad meten of het Langhuis bekijken.
2. Ze varen naar een eiland en lopen over trilveen. Reserveren
 
 

FLORA & FAUNA: Vakgebied: biologie

 

Leerlingen leren planten en dieren kennen in het veld en proeven eetbare planten.
Wat gaan ze doen?
Ze varen naar een eiland en lopen over trilveen. Daar gaan ze diersporen zoeken, eetbare planten proeven en veel speciale soorten, die alleen in veenweidegebieden zoals het Ilperveld voorkomen, herkennen. Reserveren

 

WATERDIERTJES: Vakgebied: biologie

De leerlingen ontdekken wat voor diertjes er allemaal in het water van natuurgebied Ilperveld leven.
Wat gaan ze doen?
  1. Waterdiertjes vangen met een schepnet en ze op soort te brengen met behulp van een herkenningskaart en een loeppotje met water.
  2. Ze varen naar een eiland en lopen over trilveen. Reserveren

VOGELS: Vakgebied: biologie

 

Op zoek naar vogels van het Ilperveld. We leren ze dat sommige vogels te herkennen zijn aan hun geluid of vliegwijze en vertellen over de levenswijze van de soort.
Wat gaan ze doen?
  1. Varen met een vogel zoekplaat voor elke leerling. De gids wijst op vogelsoorten en vertelt erover. Van visdief tot grutto.
  2. Ze varen naar een eiland en lopen over trilveen. Reserveren

De gidsen geven een persoonlijke invulling aan het thema van het educatieve programma. Ze houden daarbij rekening met de groep en het weer. U bent vrij om uw leerlingen een eigen opdracht te laten uitvoeren.

Op een datum in 2018 wordt het mogelijk een bus te parkeren en op te stappen op een locatie in Landmeer. Indien u dit van plan bent neem dan eerst even contact op met ons kantoor in Heiloo zie telnr. en e-mail hieronder. Wilt u meer informatie bel dan even 088-0064400 of stuur een email.