Natuurinformatiepunt Balgzand

Dé plek voor vogelaars en wadlopers

Visjes vangen op Balgzand

Natuurinformatiepunt Balgzand bij 't Kuitje is een prima plek voor een activiteit op het wad. De openingstijden zijn afhankelijk van het getij. Op afspraak bent u er uiteraard welkom. Er is een tentoonstelling, een presentatie en aquaria met vissen en wadbeestjes. Bij voldoende belangstelling zijn er wad- of vogelexcursies. Landschap Noord-Holland gebruikt dit Natuurinformatiepunt samen met de Waddenvereniging. Het informatiepunt is gevestigd in het oude dijkmagazijn ’t Kuitje bij Den Helder.

Wat kunt u er doen?

Landschap Noord-Holland organiseert vogelexcursies in het gebied. Er is altijd veel te zien. Kijk hier voor een overzicht van de excursies.

Wadlopen

De Waddenvereniging houdt vanuit het Natuurinformatiepunt laagwaterexcursies voor groepen vanaf vijf personen. Voor scholen zijn er speciale tochten. Er wordt o.a. gelet op het rijke bodemleven van het wad. Informatie bij de Waddenvereniging, Jaap Booij, telefoon 0223-635340.

Groepsexcursies

Bel Landschap Noord-Holland, telefoon 088 - 0064455, voor het afspreken van een excursie. Het maximum aantal deelnemers per gids is 15 personen. Alle groepsexcursies beginnen bij het Natuurinformatiepunt. Ze duren ongeveer vier uur. In het broedseizoen zijn er geen groepsexcursies. Het is verstandig bij alle excursies warme kleding aan te trekken en een verrekijker mee te nemen.

Toegankelijkheid

Tijdens wandelingen op verharde paden langs de dijk kunnen mensen in een rolstoel mee. Natuurinformatiepunt Balgzand zelf is matig toegankelijk voor rolstoelen.

Het adres

Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS  Den Helder

Openingstijden

Er zijn geen vaste openingstijden. Kijk hier voor verdere informatie.