Eendenkooi 't Zand

Natuurinformatiepunt

Deze eendenkooi is in de jaren tachtig gerestaureerd en als echte demonstratiekooi ingericht. Wetenschappers gebruiken informatie van geringde eenden voor onderzoek. Gevangen en geringde eenden gaan de vrije natuur weer in. U kunt de eenden van dichtbij zien vanuit de observatiehut bij de kooiplas.

In het voorjaar op zijn mooist

De bijna vier eeuwen oude eendenkooi is in het voorjaar op z’n mooist. De vegetatie staat volop te bloeien en er zijn talloze vogels aanwezig. Er zwemmen veel eenden met donsjongen, ook de zangvogels laten van zich horen. 

Wat kunt u er doen?

De kooi is alleen open tijdens rondleidingen en open dagen. U kunt dan de film over de geschiedenis van de kooi en de tentoonstelling bekijken. In de periode maart t/m juni organiseert de kooiker zeer regelmatig rondleidingen. Eenmaal per jaar is er een open dag. Er zijn ook thema-excursies over insecten, waterdieren, stinsenplanten of vleermuizen en nog veel meer. Bel gerust voor meer informatie.

Het adres: Korte Bosweg 47A, 1756 CA ’t Zand, telefoon 088-0064455

Toegankelijkheid

Het Natuurinformatiepunt is ook goed toegankelijk voor gehandicapten. De Eendenkooi zelf bezoeken is wat lastiger.Honden zijn niet toegestaan. toegestaan. 

View Larger Map