Rondleidingen en excursies MOOOISTE

Excursie Leyduin bij Belvedere / Wim Apswoude
© Wim Apswoude

Reserveer hieronder je plekje bij een van de gratis rondleidingen en excursies. Vergeet niet ook een ticket te boeken voor het MOOOISTE Landschapsfestival. Dit ticket heb je nodig om deel te nemen!

Huis Leyduin

Bezichtiging, verhalen en anekdotes

Oud-docent Gert de Kruif laat het statige huis zien en vertelt verhalen en anekdotes over het leven van de Familie Dorhout Mezen, de eerste bewoners van Huis Leyduin. Hij vertelt hoe ze voor kleur zorgden op de buitenplaats. Bijvoorbeeld over de tweeling Piet en Bob Dorhout Mees, de schrik van de Buitenplaats. Gert de Kruif is kleinzoon van de tuinbaas van Leyduin. Start: voor Huis Leyduin. Starttijden: 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Reserveren
Rondleiding Huis Leyduin Gert de Kruif / Wim Apswoude
© Wim Apswoude

Buitenplaats Leyduin

Langs culturele en natuurlijke hoogtepunten

Tijdens een uur durende wandeling krijgt u alle mooie cultuurhistorische bouwwerken en bijzonderheden in de natuur te zien. Buitenplaats Leyduin was altijd al het bezoeken waard maar de laatste jaren zijn er veel dingen opgeknapt. De belvedère staat weer trots op een hoog duin, de Gasterij ontvangt nu meer mensen dan ooit en de moestuin is een levendige plek waar groenten worden geteeld. We laten het u graag allemaal zien. Start: voor terras van Gasterij Leyduin. Starttijd: 10.00 uur

Reserveren
Excursie Leyduin / Dutchphoto
© Dutchphoto

Woestduin en Vinkenduin

Historie van Woestduin en Vinkenduin

Een gids van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek leidt twee excursies naar het zuidelijke deel van Buitenplaats Leyduin. Nu beschouwen we alles als één Buitenplaats, maar er waren tijden dat Woestduin en Vinkenduin andere eigenaren hadden. Beluister de fantastische verhalen over de paardenrenbaan op Woestduin en de dieronvriendelijke activiteiten op de vinkenbaan van Vinkenduin. Start: Bij Kakelye op parkeerplaats, vandaag fietsenstalling. Starttijden: 12:00 en 14:00 uur

 

Reserveren
Renbaan Woestduin

Paddenstoelen

Ontdek bijzondere paddenstoelen

De Buitenplaats is bijzonder rijk aan paddenstoelen. Zeker als het flink geregend heeft voorafgaand aan 29 september. Gidsen van het IVN, KNNV en Mycologische Vereniging staan klaar om u op de meest onverwachte plekjes paddenstoelen te laten zien. Start: voor terras van Gasterij Leyduin. Starttijden: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Reserveren
Honingzwam / Leen Gottschal
© Leen Gottschal
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven