Markt en Food MOOOISTE

Mandenvlechter / Ilse Miedema
© Ilse Miedema

Foodplein bij Café de Vriendschap

Café de Vriendschap is een sfeervol restaurant met een prachtig terras aan het water. De pannenkoeken zijn een begrip! Wil je wat anders eten, bestel dan iets lekkers uit de polder op het foodplein. Deze leveranciers staan er met hun heerlijke producten:   

Locatie: Driehuizen

Terras / De Vriendschap
© Terras / De Vriendschap

Mandenmakerij

Mandenmakerij De Mythe uit Zuidschermer vlecht de mooiste producten van wilgentenen die zij deels zelf telen. Koop een mooie mand of vlecht zelf een vis van wilgentenen. Leuk om te doen. ook voor kinderen. De Mythe vraagt daar € 1 voor.

Locatie: Markt in Driehuizen

Mandenvlechten / Johan Stuart
© Johan Stuart

Heerlijke koffie bij Bom Dia

Wel eens van omrij-koffie gehoord? Café Bom Dia serveert de lekkerste koffie op het terras van onze werkschuur met botenhuis in de Eilandspolder. Ze hebben een leuke kleine koffieauto en serveren er heerlijke kleine hartige en zoete gebakjes bij. Dit jaar kun je bij Café Bom Dia ook een lekker drankje halen. Ook voor de kinderen!

Locatie: ons botenhuis/werkschuur, Oudelandsdijkje 1a, Driehuizen

Bom Dia
© Bom Dia

Verrekijkers uitproberen

De specialisten van Cameraland uit Alkmaar zijn aanwezig met diverse verrekijkers die je meteen kan uitproberen in het veld. Ben je benieuwd naar het verschil tussen een verrekijker van € 200 en een van € 2000? Dit is je kans om alles te weten te komen en ook zelf te ervaren, zo weet je direct of een verrekijker bij jou past. Verre vogels observeren of juist dichtbij de vlinders. Cameraland is met maar liefst 200 modellen verrekijkers en telescopen het adres voor de natuurliefhebber.

Locatie: markt in Driehuizen

Cameraland
Cameraland
© Cameraland

Schapen-ijs proeven

Proef het ijs van Di….vers on the road en geniet van de smaaksensatie. Ze serveren het ijs uit een originele Piaggio Ape Car, een echte blikvanger in de polder. Di….vers on the road vindt het belangrijk dat de producten die zij uitscheppen bestaan uit duurzame, biologische en eerlijke producten. Het ijs, van schapenmelk, komt van een biologische boerderij uit West-Friesland. 

Locatie: markt Driehuizen

Piaggio / Di...vers on the Road
© Di...vers on the Road

Kleinste snoepwinkeltje

Dit nostalgische winkeltje is het kleinste winkeltje van Nederland. Het huisje uit 1890 werd in 1904 de bakkerij van Cornelis van Petten en zijn vrouw. Hun zoon Bram en diens vrouw Aagje Schoone namen de winkel in 1936 over. Op de stoep staat de broodkar waar Bram nog brood mee ventte. De winkel staat tegenwoordig bekend om het rijke assortiment oud-Hollands snoepgoed en achter de oude toonbank staat een kleinzoon, die met trots de naam van zijn grootouders voert. Tijdens de wandeling komt hier langs.

Locatie: Graft 

Snoepwinkeltje / Bram en Aagie
© Bram en Aagie

De Kleine Haag, terras aan het water

Restaurant De Kleine Haag heeft een prachtig terras aan het water. Naast lunch en diner, kunnen bezoekers ook kiezen voor de 'meze'. Dit is een mediterrane manier van dineren, waarbij de kok eerst allerlei koude en daarna warme voorgerechten serveert, daarna de hoofdgerechten vis, vlees en gevogelte en tot slot een grand dessert. Geopend  van 12:00 tot 22:00 uur.

Locatie: Noordeinde

De Kleine Haag
© De Kleine Haag

Biologische producten van Hortus Alkmaar

Bij de kraam van Hortus Alkmaar kan je biologische pompoenen, honing, olijfolie, zaden en bollen kopen. Hortus Alkmaar is een botanische tuin, gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. De tuin is in 1981 aangelegd als productietuin voor de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen. Hortus Alkmaar is nu een prachtige plek waar jong en oud kunnen genieten van bloemen, rust en een unieke sfeer. Iets van deze sfeer is terug te vinden in de kraam tijdens MOOOISTE.

Locatie: Markt in Driehuizen

Hortus Alkmaar
Pompoenen

Foodtruck in het Uilenbosje

Naast het Uilenbosje kun je terecht voor een lekker kopje koffie of limonade bij de vrolijke Food Trailer van Natuur- en Milieueducatie Alkmaar. Ze serveren niet zomaar food in de trailer, ze staan voor biologisch, vers en gezond. Bezoek deze locatie zeker, want er is hier veel meer te doen! Let op: pinnen is niet mogelijk. Neem contant geld mee.

Locatie: Uilenbosje

Foodtruck / NME Alkmaar
© NME Alkmaar
Spnsorbanner MOOOISTE
© Michel Taanman
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven