Kinderactiviteiten

Boogschieten voor huis Leyduin / Mischa den Drijver
© Mischa den Drijver

Activiteiten voor kinderen van alle leeftijden

Het MOOOISTE Landschapsfestival staat bekend om het grote aanbod aan leuke kinderactiviteiten. Er is voor kinderen van alle leeftijden iets te doen. Van boomklimmen tot insectenhotels maken. Een ideale dag voor het hele gezin. Voor jongeren is er het Natuurlab. Voor deelname aan de activiteiten is een ticket nodig. Vergeet niet om deze vooraf te bestellen. 

Bestel tickets

Spellen

Actie op de oude paardenrenbaan Woestduin

Hier moet je zijn tijdens MOOOISTE. Doe mee aan het boogschieten, bamboestieken of mega-Jengaspel. Aan de rand van de oude paardenrenbaan kan je ook meedoen aan de 'dierenwedstrijd'. En kan jij net zover springen als een kikker? Of doe je liever een touwtjespringwedstrijd?

Boogschieten MOOOISTE / Dutchphoto
© Dutchphoto

Gezinswandeling

Wandelen, opdrachtjes en ontdek de kinderactiviteiten

Wil je weten wat de boswachter doet om de dieren en planten van Leyduin te helpen? Ga mee op avontuur en doe onderweg allerlei spannende opdrachten. Zoals: vogels kijken, bijzondere bomen herkennen en zoeken naar sporen van o.a. de ree, de vos en de bonte specht. Zoek de route en doe de opdrachten. Je komt vanzelf bij alle andere kinderactiviteiten.

Gezinswandeling hutten bouwen / Wim Apswoude
© Wim Apswoude
Schminken / Dutchphoto
© Dutchphoto
Natuurlijk kan je laten schminken. Kies een dier, bloem of iets heel anders!

Insectenhotel maken

Knutselen naast de Zwarte Schuur

Timmer een insectenhotel of knutsel een vlinder of kunstwerkje met natuurproducten. Natuurlijk mag je wat je maakt meenemen. Test je kennis over bijen tijdens de spannende insectenquiz.  

Knutselen MOOOISTE fam. Korthorst / Dutchphoto
© Dutchphoto

Natuurlab

Jongeren van JNM laten je ontdekken

Bij het natuurlab kun je leren hoe je de kleine beestjes in het bos kan onderzoeken. Ga ze vangen en leer ze op naam te brengen met behulp van een loeppotje en een zoekkaart. Zoek een dierenspoor en maak een gipsafdruk. Of ontdek wat een uil gegeten heeft door uilenballen te pluizen. Organisatie: JNM - Jongeren in de Natuur. 

Jongeren in de natuur / Jorijn Hornman
© Jorijn Hornman
Waterspeelplaats Leyduin / Ilse Miedema
© Ilse Miedema
Ontdek de nieuwe waterspeelplaats op Leyduin. Kom jij droog aan de overkant? Of trek je schoenen uit en ga pootje baden.

Waterbeestjes vangen

Ontdek wat er allemaal in het water leeft

Wist je dat je met een schepnetje kan ontdekken wat er allemaal in het water leeft? Ga het eens uitproberen. Er gaat een wereld voor je open. Lekker zelf aan de slag met netje, waterbakken en een zoekkaart! Niet schrikken als de geelgerande waterkever in je netje zit.

Waterbeestjes vangen / Dutchphoto
© Dutchphoto

Monkey Klimmen

Spannend! Als een echte klimmer de boom in.

Klimmen in bomen is leuk voor sportievelingen van alle leeftijden. Monkeyklimmen is een nieuwe manier van klimmen in bomen! Met spanbanden worden er klimgrepen op de boom gemonteerd (zonder de boom te beschadigen). Door verschillende klimgrepen en afstanden te gebruiken ontstaan er diverse routes waarbij gevarieerd kan worden in moeilijkheidsgraad. Zo is er voor iedereen een uitdaging te bedenken!

Boompje klimmen / Wim Apswoude
© Wim Apswoude
Huttenbouwen Leyduin / Wim Apswoude
© Wim Apswoude
Bouw tijdens MOOOISTE Landschapsfestival je eigen hut in een speciaal deel van het bos.

Broodjes bakken

Deeg, stok, vuur, bakken en smullen!

Kan jij overleven in de natuur? Op een groot veld dichtbij het Koetshuis kan je leren een echte bushcrafter te worden. Een hut bouwen, in een boomklimmen (zonder dat je er uit valt) en je eigen brood bakken. Jonge mensen van de scouting maken het vuur en helpen je een goede stok uit te zoeken om je stokbroodje te maken. Heerlijk!

Broodjes bakken / Dutchphoto
© Dutchphoto

Sponsor

De provincie Noord-Holland is de belangrijkste sponsor van het MOOOISTE Landschapsfestival.

Dit doet de provincie voor de natuur
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven