Kinder- en familieactiviteiten MOOOISTE

MOOOISTE / Dutchphoto
© Dutchphoto

Survivalparcour

Haal eerst de gratis strippenkaart op bij het Poldersurvivalterrein en doe dan mee aan het survivalparcour. Je kunt er balanceren op evenwichtsbalken, pijl en boog schieten, met bamboe stokken een pyramide bouwen, katapult schieten, het MegaJenga-spel spelen en polsstok slootje springen. TIP van de boswachter: neem een setje droge kleren mee! 

Locatie: Klavertjesveld in Driehuizen

Evenwachtparcour / Ludus Outdoor
© Ludus Outdoor

Polsstokslootjespringen

Ben jij een echt poldermens? Laat jij je niet tegenhouden door een sloot? Laat dan je kunsten zien bij het gebruik van de polsstok bij het Uilenbosje. Ben je niet zo ervaren? Maakt niet uit. Neem dan wel droge kleren mee.

Locatie: Uilenbosje

Polstokhoogspringen / Luc Hoogestein
© Luc Hoogestein Buiten-Beeld

Monkey klimmen

Klimmen in bomen is leuk voor sportievelingen van alle leeftijden. Monkeyklimmen is een nieuwe manier van klimmen in bomen! Met spanbanden worden er klimgrepen op de boom gemonteerd (zonder de boom te beschadigen). Door verschillende klimgrepen en afstanden te gebruiken ontstaan er diverse routes waarbij gevarieerd kan worden in moeilijkheidsgraad. Zo is er voor iedereen een uitdaging te bedenken!

Locatie: Klavertjesveld in Driehuizen

Monkeyklimmen / Dutchphoto
© Dutchphoto

Schminken en tekenen

Laat je tijdens MOOOISTE schminken! Als een tijger, vos, kabouter of vlinder met glitters? Alles kan! Je kan ook zelf als tekenaar aan de slag, want op de tekentafel vind je mooie kleurplaten om zelf in te kleuren. 

Locatie: markt in Driehuizen 

Schminken / Dutchphoto
© Dutchphoto

Waterbeestjes en sporen zoeken

Trek je laarzen aan of ga op blote voeten op ontdekkingstocht in het Uilenbosje, zo genoemd omdat er soms ransuilen broeden. Maar de ransuil laat zich niet zo gemakkelijk zien. Ga op zoek naar de sporen van de ransuil en van de wilgenhoutrups,  de grootste rups van Nederland. Onderweg vang je met een schepnetje waterdiertjes in het poeltje. Met een zoekkaart erbij weet jij misschien zelf al wat je gevangen hebt! TIP van de boswachter: neem een setje droge kleren mee, muggenspray en laarzen! 

Locatie: Uilenbosje

Waterbeestjes vangen MOOOISTE / Dutchphoto
© Dutchphoto

Knutselen met natuur

Knutsel van natuurproducten een insectenhuisje, een bootje van riet of laat je inspireren door kunstenares Maria Mink. Voor Maria zijn Kunst en Natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze knutselworkshop maak je zelf het mooiste kunstwerkje van natuurproducten. 

Locatie: voor de kerk in Driehuizen

Knutselen / Louella Doornheim
© Louella Doornheim
Spnsorbanner MOOOISTE
© Michel Taanman
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven