Doen tijdens MOOOISTE

Touwtrekken
© LNH

Unieke wandelroute

Loop de unieke wandelroute door de Eilandspolder. Het is een gevarieerde wandeling door het grasland en over dijkjes, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het landschap. Onderweg langs de rietkragen en moerasbosjes zijn bijzondere planten en dieren te vinden. Een deel van de route gaat per boot. Een pendeldienst vaart je over De Lei. De wandeltocht komt langs verschillende boerderijen, uitkijkpunten en bezienswaardigheden. Bij onze informatiestand is de route verkrijgbaar. De wandeling is 6,5 km lopen en 1 km met de boot. Er is ook een kortere familieroute.

Start: Driehuizen

Wandelen / Dutchphoto
© Wandelen / Dutchphoto

Suppen

SUP staat voor Stand Up Paddle. Staand op een grote surfplank met een lange peddel in de hand vaar je door het water. Franca Oud van Ik SUP Schermer leert je in een korte workshop hoe je met een SUP het water van de Eilandspolder trotseert! Voor deelname is een zwemdiploma verplicht. Activiteit vanaf 10 jaar. Kinderen van 10 tot 16 jaar moeten voorop bij hun begeleider. Er zijn geen zwemvesten aanwezig. 
Tickets ophalen bij infostand! Per supworkshop kunnen 12 personen  meedoen

Locatie: Café de Vriendschap      Tijden: 11:30, 13:30, 15:30 en 16:30 uur. 

Suppen / Ik SUP Schermer
© Ik SUP Schermer

Mandenvlechten

Bij Mandenmakerij De Mythe kan iedereen voor een klein bedragje van wilgentenen zelf een vis vlechten. Die wilgentenen worden door de Mythe deels zelf geteeld.

Locatie: markt in Driehuizen

Vlechten
© Johan Stuart

Zelf een vogelhuisje maken

Ook Staatsbosbeheer is aanwezig met een kraam. Zij beheren namelijk ook een deel van de Eilandspolder. Het oostelijke deel. Je kan bij onze collega's zelf een vogelhuisje maken.

Locatie: markt in Driehuizen 

Nestkastje timmeren / Staatsbosbeheer
© Staatsbosbeheer

Fiets een smoothie

Zelf je smoothie maken? Dat kan met de smoothiefiets van De Friesland Zorgverzekering. Fiets en maak je eigen heerlijke smoothie. Doe je mee? Je maakt dan kans je eigen smoothiemaker te winnen. 

Locatie: Uilenbosje

Smoothiefiets / De Friesland Zorgverzekering
© De Friesland Zorgverzekering

Knutselen met natuurproducten

Knutsel van natuurproducten een insectenhuisje, een bootje van riet of laat je inspireren door kunstenares Maria Mink. Voor Maria zijn kunst en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens haar knutselworkshop maak je het mooiste kunstwerkje van natuurproducten. 

Locatie: markt in Driehuizen

Knutselen / Louella Doornheim
© Knutselen / Louella Doornheim

Silent swing

Kom schommelen op de Silent Swing, de muzikaalste schommel van de Eilandspolder! Koptelefoon op, de muziek wordt gestart en daar ga je, even weg van hier, even met jouw gedachten alleen, weg uit de drukte, je laat je meevoeren en je geniet....Ook leuk voor volwassenen!

Locatie: Uilenbosje

Silent Swing / Ludus Outdoor
© Ludus Outdoor

Verzorg je eigen picknick

Er is tijdens MOOOISTE op allerlei plekken wat te eten. Er zijn terrassen en foodtrucks. Maar natuurlijk kan je ook je eigen eten meenemen. Op allerlei plekken kan je heerlijk picknicken.

Picknick / Dutchphoto
© Dutchphoto

Appelmoes maken en bramen plukken

In het Uilenbosje vind je overal bramen! Eet ze uit het handje of maak er een smoothie van. Of maak zelf appelmoes van oude appelrassen als Groninger kroon en zoete ermgaard. Deze appels komen uit onze honderd jaar oude boomgaard in de Eilandspolder. 

Locatie: Uilenbosje

Bramen plukken

Varen met kano, roei- of fluisterboot

Café de Vriendschap in Driehuizen verhuurt kano's, roeiboten en fluisterbootjes. Deze kan je ter plekke vragen. Vooraf reserveren kan niet meer.
Er zijn ook kano's te huur bij Camping en Tuinderij Welgelegen in Graft. Er zijn ook fluisterboten te huur bij De Gouw in de Rijp. Hier kan je ook fietsen huren. Advies: reserveer vooraf!

Locatie: diverse

Kano / Mike Rouweler
© Mike Rouweler
Spnsorbanner MOOOISTE
© Michel Taanman
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven