MOOOISTE Landschapsfestival 2018

Arjan Postma / Dutchphoto
© Dutchphoto

Vier het landschap, laat je verrassen en geniet ervan!

Dat is de bedoeling van MOOOISTE, genieten van het mooiste landschap en de waterrijke natuur van de Eilandspolder, nabij Alkmaar. Op een extra leuke manier en alléén op zondag 16 september van 11:00 tot 17:00 uur. Het festival speelt zich af in Driehuizen, het Uilenbosje en Graft. Luister naar de mooiste verhalen van Arjan Postma, de bekende TV boswachter.

Verken het hele gebied over bijzondere boerenlandpaadjes gecombineerd met een stukje varen over De Lei. Droom weg bij een bijzondere dansvoorstelling op het water. Maak je eigen smoothie of ga bramen plukken. En de kinderen? Die vermaken zich met polsstok springen, boogschieten, monkey klimmen, evenwichtsparcours, familietheater en andere leuke activiteiten. Onderaan deze pagina kan je het programma downloaden. Hoofdsponsor is de Provincie Noord-Holland. Een overzicht van alle sponsors staat onderaan.

Praktische informatie

Datum/tijdstip: zondag 16 september 2018 van 11:00 tot 17:00 uur
Parkeren: op een weiland langs de Driehuizerweg ten westen van Driehuizen.
Kosten: gratis.
Aanmelden: aanmelden is niet nodig.
Informatie: 088-0064455 of per email.
Tip: neem droge kleren en muggenmiddel mee.
Honden: tijdens de wandeling kunnen ze niet mee. In Driehuizen op het Festivalterrein zijn ze welkom.
Belangrijk 1: bij slecht weer kan het programma aangepast worden. Volg deze site en twitter.
Belangrijk 2: we zetten vier boten in voor de pendeldienst voor wandelaars. Bij grote drukte kan je ook een speciale bus nemen. Of doorwandelen naar Driehuizen. We geven tickets uit, dus je hoeft niet in de rij te gaan staan.
Belangrijk 3: voor de kinderactiviteiten is er een gratis strippenkaart beschikbaar op het Poldersurvivalterrein.
Belangrijk 4: Neem contant geld mee voor het afrekenen bij de foodtrucks

Kind- en familieactiviteiten

Lekker actief zijn in de natuur. Dat vinden alle kinderen leuk! Er is volop keus, bekijk het overzicht. Vergeet het familietheater niet! En weet dat kinderen aan de lippen hangen van TV boswachter Arjan Postma.

Overzicht activiteiten
MOOOISTE boogschieten 2017 / Dutchphoto
© Dutchphoto

Markt en food

Er is een heel groot terras aan het water bij Café de Vriendschap in Driehuizen. Maar je kan je dorst ook lessen bij foodtrucks in Driehuizen en bij het Uilenbosje. Ook in Noordeinde en Graft kan je lekker eten.

Overzicht markt en food
Bom Dia
© Bom Dia

Theater dans muziek

Er is muziek, theater voor het hele gezin en een bijzondere pop-up dans voorstelling. Midden op het water!

Overzicht activiteiten
Pop-up dans / Rudy Jansen
© Rudy Jansen

Doen

Kennis maken met de natuur kan je het beste op een actieve manier doen. Suppen, kano varen, jam maken, vlakbij het water in een grote schommel hangen, een vis vlechten, nestkast timmeren. Te veel om op te noemen.

Overzicht activiteiten
Suppen
© Franca Oud

Ontdekken

Het landschap van de Eilandspolder is prachtig, door de oer-Hollandse veenpolders en historische stadjes en dorpjes. Ga tijdens MOOOISTE op verkenning uit; er is vandaag heel veel extra's te beleven. De hele gemeenschap werkt mee!

Overzicht ontdek activiteiten
Vaarexcursie Eilandspolder / Dutchphoto
© Dutchphoto

TV-boswachter Arjan Postma

Toen Arjan Postma bij ons boswachter werd, was de Eilandspolder zijn werkterrein. Hij kent het gebied dus als zijn broekzak. Om 12:30 en om 14:30 uur geeft hij aanstekelijke Natuurcollege's op terras van Café de Vriendschap in Driehuizen.

Meer informatie
Arjan Postma

Win een overnachting

Wie wil er niet midden in de natuur wakker worden? En dan ook nog bij het water! Doe mee met onze winactie en maak kans op een van de vijf overnachtingen voor twee personen in natuurgebied Eilandspolder. Meld je vóór 30 september aan. En misschien win jij straks een heerlijk verblijf in de Noord-Hollandse natuur.

Meld je aan

Vijf prijzen beschikbaar

Drie overnachtingen in vakantiehuisje 'Juffertje in het Groen' en twee overnachtingen op vakantieboot 'Frederiek'
Juffertje in het groen
© Juffertje in het Groen - inrichting vakantiehuisje
Spnsorbanner MOOOISTE
© Michel Taanman
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven