Zo 18 juni: Mooi Linieland! Wonderlijk landschap tussen de forten van de Stelling van Amsterdam

202180617 - Op bestelling

Op heel veel forten is dit weekend van alles te beleven

Vandaag staat het waterlinielandschap centraal tijdens het ‘Mooi Linieland’ weekend. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante “openluchtmuseum” rijk aan sporen uit het verleden. Kijk voor alle mogelijkheden op: www.mooilinieland.nl

Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was. Het Nederlandse wateringenieurschap is zichtbaar is op plekken waar je al jarenlang gedachteloos voorbij komt. Doe mee met de rondleidingen, struintochten, fotografie workshops, een nachtwandeling of boerengolf op het bunkerpad. Kortom: ontdek het zelf!

 

Veelzijdig programma: Welkom in deze 4 Forten

• Op Fort bij Krommeniedijk is het belevingscentrum Fort K'IJK over ‘Natuur en Landschap in de Stelling van Amsterdam’ voor u geopend na aanmelding. Reserveer uw plaats!

 Fort Zuidwijkermeer – Bekijk de documentaire 'Geheim Landschap' en Proef de stelling met kaas en wijn van Bourgondisch Lifestyle. Een deel van het fort -in restauratie- kunt u samen met de projectleider bezichtigen. IN TEGENSTELLING TOT EEDERE BERICHTGEVING IS DE LOCATIE ZUIDWIJKERMEER GESLOTEN !!!

• Fort aan de St. Aagtendijk – Ga mee met de historische natuurexcursie van de Boswachter om 11 en 13 uur over 'veranderingen in het landschap'. Kom luisteren naar muziek in het Muziekfort.

• Fort bij Veldhuis - Om 11 en 13 uur is er een boeiende lezing over het Linielandschap. Bezoek die dag ook tet museum van Air Craft Recovery Group! Om 14:00 uur is er een lezing over de ”onzichtbare oorlog” (radionavigatie en radar in de Tweede Wereldoorlog door Hans Walrecht). 

Tijd: 10.00-17.00 uur

Reserveren

Helaas is deze activiteit al verstreken, en is het niet meer mogelijk om te reserveren.