Hulp nodig bij een klus? Jongeren komen helpen!

Vrijwilligerswerk jongeren
© Seth Carnill

Extra handen beschikbaar

In februari, maart en april 

Heb je eind februari, maart of april een beheerklus die geklaard moet worden en kan je nog wel wat extra handen gebruiken? Kan je nog een aantal vrijwilligers gebruiken die helpen bij het overzetten van padden? Of heb je voor iets anders nog hulp nodig? Vanaf 5 februari 2020 gaan zes tot acht groene trainees bij ons aan de slag, die we ervaring willen laten opdoen met groen vrijwilligerswerk. Zij werken 1 dag per week, op woensdagen voor ons, dus je klus moet bij voorkeur op een woensdag vallen. Heb je een klus voor (een deel van) onze groene trainees? Laat het ons weten!

Wij willen meer jongeren betrekken bij de bescherming en het beheer van natuur. Dat doen we door jongeren, de trainees, te laten bedenken "hoe" we dat moeten doen.

Hoe kun je meer jongeren betrekken?

Tijdens het Traineeship gaan de jongeren buiten aan het werk, leren over de natuur en zelf de handen uit de mouwen steken; Zelf iets doen voor insecten, bijen, vogels en andere dieren. De vraag die hierbij centraal staat: Hoe kan Landschap Noord-Holland het groene vrijwilligerswerk voor veel meer jongeren organiseren, zo dat ze regelmatig komen helpen? De trainees gaan ons daarover advies geven.

Wisselwerking

Door het traineeship krijgen jongeren, die tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, de ruimte om bij te dragen aan een betere wereld. Ze krijgen een unieke kans om kennis en (werk)ervaring op te doen in de natuur en hun eigen talenten te leren kennen en te ontwikkelen. Na afronding van het project ontvangen de deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief. Maar het is een wisselwerking, wij willen ook graag leren van de frisse blik van de jongeren.

Op 5 februari 2020 start het Groene Traineeship. De jongeren gaan een dag in de week, op woensdagen heel concreet aan de slag en eindigen met een concreet resultaat: het geven van tips aan Landschap Noord-Holland over hoe we jongeren kunnen activeren en motiveren voor groen vrijwilligerswerk.

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.