Donatie

Rosse grutto
© Menno Schaefer

Over de betaling van je donatie

Hartelijk dank voor je steun als donateur van Landschap Noord-Holland. Voor de goede orde hebben we de belangrijkste informatie rondom jouw donatie hieronder uiteengezet. Er zijn verschillende manieren waarop je de betaling kunt voldoen. Nieuwe donateurs kunnen bij aanmelding via de website direct online betalen via IDeal. Of je kiest voor het gemak van een machtiging. Een groot deel van de donateurs betaalt al via automatische incasso, per jaar of per maand. Heb je liever alles zelf in de hand? Dan is het mogelijk om de jaarbijdrage per acceptgiro of overschrijving per bank te voldoen. Dit is alleen van toepassing voor bestaande donateurs. Indien gewenst kun je altijd je betalingswijze aanpassen.

Minimale bijdrage: € 25,- per jaar of € 2,50 per maand

Je bepaalt zelf met welk bedrag je ons werk wilt steunen en met welke frequentie betaling plaatsvindt.  Om in aanmerking te komen voor de standaard donateursvoordelen, zoals de ontvangst van het magazine en de Natuurpas, geldt een minimale bijdrage van € 25,-per jaar of € 2,50 per maand. Veel donateurs steunen ons met een extra gift. Dat kan door de maand- of jaarbijdrage te verhogen. Of je kiest ervoor om zelf een bedrag eenmalig over te maken. Je kunt op elk gewenst de hoogte je donatie aanpassen door contact op te nemen met de donateursservice.

Betaling per acceptgiro of overschrijving (jaarlijks)

Aan het einde van het jaar ontvangen alle donateurs die niet per incasso betalen een nieuwe Natuurpas én acceptgiro voor de jaarbijdrage van het komende jaar. Op deze acceptgiro is een 16-cijferig betalingskenmerk geprint. Maak je zelf de donatie via (online) bankieren over? Vergeet dan niet het betalingskenmerk te vermelden. Bij betaling per acceptgiro heb je de vrijheid om elk jaar opnieuw bepalen hoe hoog de donatie wordt. Veel donateurs doen een extra gift en betalen meer dan de minimale bijdrage (€ 25,-).

Betaling per automatische incasso (jaarlijks of maandelijks)

Je kan ervoor kiezen om de donatie te voldoen per automatische incasso. Dit is mogelijk per jaar (vanaf € 25,-) of per maand (vanaf € 2,50). Bij het afgeven van een machtiging kies je het bedrag en de frequentie. Je ontvangt jaarlijks een overzicht van de afschrijvingsdata. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je zorgen dat er voldoende saldo op de rekening staat om de betaling te kunnen laten uitvoeren. De afgegeven machtiging is met een uniek kenmerk geregistreerd in onze administratie en wordt schriftelijk aan je bevestigd. Met het kenmerk kun je controleren of het bedrag dat is afgeschreven overeenkomt met wat is afgesproken. Je kunt op elk gewenst moment de machtiging stopzetten of laten aanpassen door contact op te nemen met de donateursservice.

Afschrijvingsdata 2019

Hieronder vind je een overzicht van de data waarop we de bijdragen van donateurs incasseren. Indien het ons niet lukt om op de afgesproken dag een bedrag van je rekening af te schrijven, dan proberen we het een maand later opnieuw. Jaarbijdragen worden altijd in de maand januari afgeschreven. Alleen in het eerste jaar van de aanmelding is een afwijkende maand mogelijk. In het daarop volgende jaar vindt incasso in januari plaats. Afschrijvingsdata in 2019 zijn:  25 januari, 27 februari, 27 maart, 26 april, 27 mei, 27 juni, 26 juli, 27 augustus, 27 september, 25 oktober, 27 november en 27 december.

Onze rekeningnummers

We gebruiken twee rekeningnummers. Voor de betaling van de jaarlijkse donatie en/of een extra gift, is alleen het eerste rekeningnummer van toepassing.

  • NL28 RABO 0119 139510 - Bijdragen Beschermerschap, vrije giften, giften voor projecten en winkelbestellingen
  • NL50 RABO 0119 139502 - Erfstellingen, legaten en nota's

Aanmelding na 1 september

Als je na 1 september besluit om donateur te worden, dan wordt jouw donatie alvast geboekt op het volgende jaar. Je ontvangt het welkomstpakket direct na de aanmelding en je kunt de resterende maanden van het lopende jaar alvast van alle voordelen profiteren.  Een afgegeven machtiging wordt in dat geval pas in januari van het volgende jaar geïncasseerd. Uitzondering hierop is de maandelijkse betaling per incasso. De incassering zal in dat geval wel in de eerstvolgende maand van het lopende jaar plaatsvinden.

Rekeningnummer wijzigen

Wilt je de donatie betalen van een andere rekening? Dan verzoeken wij je vriendelijk om het nieuwe rekeningnummer schriftelijk (per e-mail) aan de donateursservice door te geven. Graag met vermelding van je adres en/of het relatienummer (zie achterzijde Natuurpas).

Wat gebeurt er als ik geen donatie betaal?

Je steunt ons met een vrijwillige donatie. Er is dus geen sprake van een betalingsverplichting. Toch is het voor ons werk belangrijk dat we op je steun kunnen rekenen. Het liefst zo snel mogelijk. Na het uitblijven van een betaling nemen we daarom vrijblijvend contact met je op met de vraag of je nog een bijdrage wilt blijven doen. Indien een reactie uitblijft of we je niet kunnen bereiken, dan zijn we helaas genoodzaakt de verzending van het magazine en de Natuurpas te beëindigen.

Word donateur

Bescherm de natuur in de buurt. Je krijgt er veel voor terug!

Als donateur steun je ons met een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Dankzij jouw donatie kunnen onze boswachters en vrijwilligers meer dan 90 Noord-Hollandse natuurgebieden beschermen voor de toekomst. Je bent al donateur vanaf 2,50 per maand. Het welkomstpakket met magazine, Natuurpas en wandelgids ligt voor je klaar!

Bekijk alle voordelen
Boterbloemen
© Ron ter Burg / Buiten-Beeld
cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven