boot Ilperveld

Excursieboot dringend aan vervanging toe

De excursieboot in natuurgebied Het Ilperveld is na 15 jaar trouwe dienst kapot. Met jouw gift kunnen we een nieuwe boot aanschaffen en kan iedereen blijven genieten van dit unieke waterparadijs.
€ 0 € 50.000
€ 45.355

Nieuwe excursieboot voor groepen en schoolklassen

Vlakbij Amsterdam ligt Het Ilperveld. Een waterparadijs met eilandjes van riet en veenmos waar de bodem als een spons onder je voeten beweegt. Dit uitgestrekte natuurgebied is alleen per boot te verkennen. Elk jaar organiseren onze boswachters en gidsen vaarexcursies voor schoolklassen en groepen. Maar dit dreigt in het water te vallen. Na 15 jaar trouwe dienst is de excursieboot Vera helemaal op. Motor, accu 's en bedrading zijn niet meer te repareren. Het wordt de hoogste tijd voor een nieuwe, duurzame boot. Mét plaats voor rolstoelen. Een groot deel van de investering hebben we inmiddels rond, maar we komen nog een bedrag tekort. Help jij mee de vaarexcursies in stand te houden?

Ja, ik doneer eenmalig:

Keuze bedrag
Mijn bijdrage

Als giftgever maak je kans op een gratis vaartocht door Het Ilperveld, in de nieuwe boot natuurlijk!

Mijn gegevens
Snel en anoniem doneren? Kies dan voor het gemak van een Tikkie
Relatietype
Adres
Om uitvoering te kunnen geven aan de donatie, verwerken we jouw gegevens in onze administratie, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij gebruiken de gegevens om je op de hoogte te houden over het verdere verloop van de campagne 'Excursieboot'. Meer informatie over ons beleid t.a.v. persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring.

"Het is elke dag een verrassing welke soorten je tegenkomt”

Onze boswachters laten graag aan iedereen zien hoe waardevol dit eilandenrijk vlak bij Amsterdam is.

Lees meer
boswachters en boot Ilperveld

Duurzame boot met lage footprint én plek voor rolstoelen

Boswachter Chris Rost heeft al een aantal scheepsbouwers benaderd. "We willen een boot voor 32 personen, die qua materiaal én bouw een lage footprint (duurzame voetafdruk) heeft. Daarnaast is een zuinige, geruisloze motor belangrijk die we met onze zonnepanelen kunnen opladen. De nieuwe boot moet rolstoelvriendelijk zijn en eenvoudig in onderhoud. We willen niet langer dat onze vrijwilligers kostbare tijd kwijt zijn aan het oplossen van technische problemen. Het wordt een flinke investering, waarmee we rekening hebben gehouden in onze begroting. Fondsen en instellingen doen waarschijnlijk ook een bijdrage. We hebben alleen nog een beetje hulp nodig bij het laatste deel." 

Natuurgebied

Ilperveld

Als je voor het eerst door Het Ilperveld vaart, kijk je je ogen uit. De plantengroei langs de slootkan­ten is rijk. Grutto, kievit, ture­luur, bruine kiekendief en roerdomp vinden hier hun perfecte biotoop. Koeien, schapen en geiten begrazen hier en daar het land. In de trektijd is Het Ilperveld een toevluchts­oord voor duizenden passanten, zoals smienten, wulpen, ganzen en veel andere bijzondere vogels. 

Meer over dit gebied
Roerdomp
© Alfred Trunk – Nature in Stock