boot Ilperveld

Nieuwe excursieboot Ilperveld in de maak

Dankzij donaties van honderden natuurliefhebbers is het gelukt om het geld bijeen te brengen voor een nieuwe excursieboot voor het Ilperveld. Inmiddels is de bouw van de boot in volle gang.
€ 0 € 50.000
€ 50.000

Een nieuwe duurzame boot met rolstoelplekken

Het Ilperveld vlakbij Landsmeer is een waterrijk gebied met meer dan 600 eilandjes. Een plek die alleen per boot is te ontdekken. In 15 jaar tijd heeft de excursieboot van het Ilperveld; de Vera, honderden scholieren en natuurliefhebbers meegenomen naar de mooiste plekjes in het natuurgebied vlakbij Amsterdam. De laatste jaren stopte de motor er steeds vaker mee, ook tijdens excursies. Het werd tijd voor een nieuwe boot! Met een stille elektrische motor, rolstoelplekken en plaats voor 32 personen. Een investering die nog niet helemaal was gedekt. Een flink deel van de financiering hadden we al bij elkaar via donaties en eigen reserveringen. Voor het laatste deel organiseerden we een crowdfunding actie. En met succes. Dankzij donaties van honderden Beschermers, natuurliefhebbers, ANWB-fonds, Blom-de Wagt Foundation en Stichting de Versterking.  

"Het is elke dag een verrassing welke soorten je tegenkomt”

Onze boswachters laten graag aan iedereen zien hoe waardevol dit eilandenrijk vlak bij Amsterdam is.

Lees meer
boswachters en boot Ilperveld

Volg de bouw van de boot

Boswachters Chris en Hans wachten in spanning op de levering van de boot. Alles wordt in het werk gesteld om de nieuwe boot aan de start van het nieuwe excursieseizoen in de vaart te hebben. Maar dat is nog niet helemaal zeker. De levering van de motoren laat nog even op zich wachten en de boot moet ook nog worden gekeurd. Zodra we precies weten wanneer de boot te water gaat, laten we weer van ons horen. Op dat moment ontvangen ook de 32 giftgevers, na loting, een uitnodiging voor een gratis vaartocht door het Ilperveld. In de nieuwe boot natuurlijk. 

Natuurgebied

Ilperveld

Als je voor het eerst door Het Ilperveld vaart, kijk je je ogen uit. De plantengroei langs de slootkan­ten is rijk. Grutto, kievit, ture­luur, bruine kiekendief en roerdomp vinden hier hun perfecte biotoop. Koeien, schapen en geiten begrazen hier en daar het land. In de trektijd is Het Ilperveld een toevluchts­oord voor duizenden passanten, zoals smienten, wulpen, ganzen en veel andere bijzondere vogels. 

Meer over dit gebied
Roerdomp
© Alfred Trunk – Nature in Stock