Coördinator vrijwilligersgroep Lange Bretten bij Amsterdam

Lange Bretten

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

In het zuiden van de provincie zorgt een team van 3 boswachters voor 29 natuurgebieden in de driehoek tussen Heemskerk, Bennebroek en Abcoude. Eén van deze natuurgebieden is het terrein De Lange Bretten in Amsterdam. Een deel van de werkzaamheden in dit natuurgebied wordt uitgevoerd door een vrijwilligersgroep. Voor het verder uitbouwen en begeleiden van deze vrijwilligersgroep zoeken we een coördinator.

In Amsterdam Nieuw-West, langs de spoorlijn van Sloterdijk naar Halfweg, ligt een groot natuurgebied van Landschap Noord-Holland. Hoewel van flinke omvang en verrassend afwisselend zijn deze Lange Bretten nog relatief onbekend terrein voor veel Amsterdamse natuurliefhebbers. De afwisselingen van hoog naar laag, van nat naar droog en van zand naar klei met veen zorgen voor een fraaie mix van verschillende boom-, struik-, plant- en diersoorten.

Om de variatie in dit natuurgebied zo hoog mogelijk te houden voert Landschap Noord-Holland beheerwerkzaamheden uit. Het werk bestaat vooral uit diverse zaagwerkzaamheden en soms maai- en hooiwerkzaamheden. We proberen te komen tot een min-of-meer vaste vrijwilligersgroep en zoeken een coördinator.

Wat ga je doen?

Je bent aanspreekpunt en zorgt voor afstemming tussen vrijwilligersgroep en de boswachter. Samen met de boswachter de lijst aan werkzaamheden opstellen en in een planning te zetten. Zorgdragen voor aanwezigheid van voldoende gereedschap, EHBO en de gewenste ARBO-omstandigheden. In overleg kan het takenpakket van de coördinator besproken en afgebakend worden.

De groep werkt vanaf juli t/m februari op diverse zaterdagen van 9.30 tot ca. 14.30 uur. In overleg gaan we proberen een vast werkritme in te plannen.

Wat vragen wij

Een verbindende schakel te vormen tussen de vrijwilligersgroep, de boswachter en de professionele onderhoudsploeg. Je kan en wil in teamverband werken. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Een jaarlijks uitje met de groep
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Marion Scherphuis, 06-33 32 54 02 of m.scherphuis@landschapnoordholland.nl

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven