Forteiland Pampus

€ 2,50 korting op entreeprijs van Fort Pampus (met overtocht)

Natuurpas-houders krijgen € 2,50 korting op entreeprijs van Forteiland Pampus (inclusief overtocht).  Deze actie is uitsluitend geldig bij boekingen op de website, door de code ‘Natuurpas2016’ te gebruiken.

Het Fort Pampus ligt verzonken op een met groen bedekt eiland midden in het IJmeer en is het bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam, Nederlands laatst aangelegde waterlinie. Pampus werd in 1996 opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Op het Forteiland beleeft u 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis, avontuur en natuur. Het historische fort heeft meer dan 75 ruimten die verkend kunnen worden met of zonder Pampus-gids.

In de droge gracht rondom het fort vertelt Pampus met de foto-expositie ‘TentoonStelling’ bestaande uit 42 prachtige luchtfoto’s op unieke wijze het verhaal van de Stelling van Amsterdam. Het westelijk gedeelte van het fort beslaat de Pampus Xperience, een interactieve presentatie. In het Pampus' Paviljoen 1874 kunnen bezoekers genieten van onder andere heerlijke koffie, gebak, lunchgerechten en een borrelkaart. Het terras biedt een prachtig uitzicht over het IJmeer en alles wat langs komt varen.

Een dagje Forteiland is inclusief overtocht van en naar het eiland, een rondleiding van anderhalf uur, de ruimte om zelf op verkenning te gaan en toegang tot musea en exposities op het eiland.

 

Stichting Forteiland Pampus
Postbus 90
1398 ZH Muiden
Tel. 0294 – 26 23 26
E-mail: info@pampus.nl

Bekijk de laatste activiteiten en reserveer uw tickets op de website.