Fort bij Vijfhuizen

€ 2,- korting op de toegangsprijs

Op vertoon van de Natuurpas ontvangt u € 2,- korting op de toegang tot het Fort bij Vijfhuizen – centrum voor kunst en erfgoed

Het Kunstfort bij Vijfhuizen is een centrum voor actuele kunst en maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie rond de hoofdstad dateert uit het eind van de 19e eeuw, en is door het bijzondere karakter uitgeroepen tot UNESCO-monument. Het fort herbergt, naast tentoonstellingsruimtes en (gast)ateliers voor kunstenaars, ook een restaurant met vergaderruimtes. Vijfhuizen ligt aan de Ringvaart rond de Haarlemmermeer-polder tussen Haarlem en Hoofddorp.

Op het fortterrein bevinden zich diverse kunstwerken van hedendaagse kunstenaars zoals Hans van Houwelingen en Tom Claassen en resten van het militaire verleden zoals uitgravingen van het hefkoepelgeschut. Sinds 2016 is er een UNESCO World Heritage installatie waarin het verhaal van het Fort bij Vijfhuizen en de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed) wordt verteld.

Het forteiland en de Werelderfgoed-installatie zijn maandag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur geopend. De tentoonstellingen zijn te bezoeken op woensdag en in het weekend van 13.00 – 17.00 uur.


Foto © Sander van Wettum: Nagekomen Oorlogsberichten van Luuk Wilmering (tentoonstelling 2016)

 

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
alternatief: Spieringweg 609
2141 EE Vijfhuizen
tel. 023-5589013

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vindt u op de website.