Word donateur

Beleef de lente 2019 - Lepelaar op nest
© Edwin Giesbers

Help de lepelaar groot te worden in Noord-Holland

Wat is de lepelaar toch een prachtig dier. En hoe bijzonder is het dat deze sierlijke vogel helemaal vanuit Afrika naar ons landje vliegt om zich voort te planten. Elk jaar weer! Maar vanzelfsprekend is het niet. Rond 1970 waren er nog maar 170 broedparen in Nederland en ging het heel slecht met de lepelaar. Dankzij gerichte bescherming is het tij gekeerd en is er tegenwoordig een stabiele populatie van ruim 2.500 broedparen. Een groot deel van deze lepelaars verblijft in de provincie Noord-Holland.

Als Noord-Hollandse natuurorganisatie hebben wij de belangrijke taak om er voor te zorgen dat jonge lepelaars hier groot kunnen worden. Dit doen we door geschikte broedplekken goed te onderhouden en waar mogelijk af te schermen voor roofdieren. Daarnaast zorgen we voor voldoende voedsel in de Noord-Hollandse wateren en bewaken we de rust op momenten dat ze die dringend nodig hebben. Hoe dat eruit ziet, lees je hier. Zo zorgen we ervoor dat aan het einde van het jaar zo veel mogelijk lepelaars gezond en fit aan de terugreis naar het zuiden beginnen. Met jouw steun kunnen dit blijven doen. Help je mee?

Word donateur. Samen helpen we de lepelaar groot te worden in Noord-Holland!

Word donateur

Lepelaarknuffel of natuurgids als welkomstgeschenk

Steun ons werk voor de lepelaar en kies jouw gratis welkomstgeschenk: een knuffel of de Natuur- en Wandelgids. Het geschenk wordt per post opgestuurd, samen met een persoonlijke Natuurpas en magazine. Als donateur steun je ons werk met een jaarlijkse bijdrage (vanaf € 25,-). Betalen per maand kan ook. Je kunt op elk gewenst moment jouw donatie aanpassen of stopzetten, zonder verdere verplichtingen.

Lepelaar knuffel

Ja, ik help de lepelaar met een donatie

Ik kies als gratis welkomstgeschenk
Boek
Mijn gegevens zijn
Relatietype
Adres
Ik betaal mijn donatie
Bedrag
Bijdrage vanaf € 25,-. Een extra gift is van harte welkom
Bedrag per jaar
Bijdrage vanaf € 25,- per jaar. Een extra gift is van harte welkom
Bedrag per maand
Bijdrage vanaf € 2,50 per maand. Een extra gift is van harte welkom

Actievoorwaarden

Deze actie is geldig van februari t/m juni 2019 en zo lang de voorraad strekt. Je ontvangt binnen enkele dagen per post het welkomstpakket, met daarin je Natuurpas, het laatste magazine en het welkomstgeschenk. Als het geschenk van je keuze niet meer beschikbaar is, dan bieden we je de mogelijkheid om te kiezen voor een ander geschenk of om af te zien van het donateurschap. Reeds betaalde donaties worden dan teruggestort. Ben je in de afgelopen twee jaar al eerder donateur van Landschap Noord-Holland geweest? Dan is het helaas niet mogelijk om van dit aanbod te profiteren. Alle persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Meer informatie over ons beleid t.a.v. persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring.

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven