Webcam

Live beelden vanuit de kolonie lepelaars in Haarlem

Dankzij samenwerking met Vogelbescherming Nederland kan iedereen dit jaar live het broedseizoen van de lepelaar volgen. Vanaf de aankomst van de eerste vogels tot het uitvliegen van de jonge lepelaars. De webcam is geplaatst in natuurgebied De Liede bij Haarlem. Hier ligt een moerasbos waar al 15 jaar een grote groep lepelaars in de bomen broedt. De locatie bij het nest is zorgvuldig uitgekozen door de experts van Beleef de Lente i.s.m. met onze boswachter. Het belooft een spannend voorjaar te worden!  We wensen je veel kijkplezier. Het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen rondom het nest kun je volgen op de website van Beleef de lente.

Help de lepelaar groot te worden in Noord-Holland

Zelf lepelaars zien? We helpen je graag op weg

De webcambeelden kunnen prachtig zijn, maar nog leuker is het om op pad te gaan en zelf lepelaars te spotten. We hebben een mooie wandel- en fietsroute voor je klaar staan waarmee je de kolonie in Haarlem bezoekt. Of vraag onze digitale gids aan. Hiermee leer je alles over lepelaars en ontdek je de vijf beste lepelaar-plekken in Noord-Holland. Hou je van de Wadden? Daar zijn altijd veel lepelaars te zien. Met onze vaartocht vanuit Den Oever kun je ze niet missen. En vergeet niet om je aan te melden voor onze winactie; een volledig verzorgd arrangement lepelaars kijken op Texel. Inclusief twee overnachtingen en een gratis verrekijker! 

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven