Lepelaargids

Beleef de Lente 2019 - Parende lepelaars
© Edwin Giesbers

Leer de lepelaar kennen met handige gids

De lepelaar is een van de allermooiste vogels die je in Nederland kunt tegenkomen. Natuurliefhebbers worden spontaan verliefd bij elke ontmoeting. Het is een bijzondere vogel die helemaal vanuit Afrika naar ons land komt om zijn jongen groot te brengen. Met onze handige digitale gids leer je meer over zijn gedrag en wordt je in no-time een expert. Wat eten lepelaars en waar vinden ze hun voedsel? Zijn lepelaars monogaam? En hoe oud wordt de vogel eigenlijk? In de gids krijg je antwoord op alle vragen.

  • Leer het gedrag van de lepelaar op de webcam herkennen

  • Ontdek zelf de 5 beste plekken om lepelaars te zien in Noord-Holland
  • Volg de route die lepelaars tijdens de vogeltrek afleggen
  • Bekijk de filmpjes en luister naar de opmerkelijke geluiden

Met onze kijktips kun je direct op pad om zelf lepelaars te zien. Dat wordt genieten!

Ja, stuur mij de gids per e-mail

Ik ga akkoord met actievoorwaarden. Landschap Noord-Holland mag mij informeren over de activiteiten van de organisatie.

Actievoorwaarden

We sturen je de gids (pdf) per e-mail toe. Verder ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief met de leukste uitjes en mooiste routes in de Noord-Hollandse natuur. Mocht je geen prijs stellen op de nieuwsbrief, dan kun je makkelijk en snel uitschrijven via de afmeldlink, onderaan in elk bericht. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met anderen. Meer informatie over ons beleid t.a.v. persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring.  

Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven